Florin Tripa: „Drumul Arad – Șiria nu este reabilitat din cauza corupției și lăcomiei celor din PNL“

by Andreea Radu

Consiliul Județean Arad are la dispoziție, de aproape doi ani, fonduri europene pentru reabilitarea drumului Arad – Șiria – Pâncota – Buteni. Deși sumele sunt aprobate din 2017, CJA nu a reușit până în prezent să finalizeze nici licitația, iar acum încearcă să dea vina pe PSD și Guvernul României, organizând dezbateri în localitățile județului, pe bani publici, pentru a-i minți pe arădeni cu privire la acest proiect.

„Domnii de la Consiliul județean merg pe aceeași propagandă mincinoasă și încearcă să dea vina pe PSD pentru situația drumului Arad – Șiria – Pâncota – Buteni. Cei de la PNL, mai ales foștii pedeliștii, sunt de 23 de ani la conducerea CJA și nu au fost în stare să reabiliteze acest drum, iar acum vin să spună că de vină e PSD. De doi ani au finanțarea aprobată pe fonduri europene, prin programele gestionate de Ministerul Dezvoltării, și nu au reușit să organizeze licitația, iar acum dau vina pe PSD. L-am auzit pe Marinel Cionca, cel mai slab președinte din istoria CJA, mințind că Agenția Națională pentru Achiziții Publice blochează de câteva luni documentația pentru acest drum. Nu, domnule Marinel, nu ANAP blochează documentația, ci lăcomia și corupția din PNL Arad. Nu ANAP e de vină că nu respectați legea, așa cum v-a transmis, iar criteriul pentru licitație să fie prețul cel mai mic. Nu ANAP e de vină că încercați să faceți caietul de sarcini în așa fel încât să introduceți criterii cu dedicație, să câștige firma care vreți voi, așa cum s-a întâmplat și în cazul drumului Seleuș – Pâncota, iar rezultatul l-am văzut cu toții: asfaltul a rezistat o lună de zile. Nu ANAP sau PSD sunt de vină pentru că la CJA orice proiect începe de la întrebarea „nouă ce ne pică?“.

Din dorința de a-și umfla buzunarele, din lăcomie, cei de la CJA blochează această licitație, așa cum au blocat toate proiectele europene și guvernamentale, de-a lungul anilor. Așa s-a întâmplat cu proiectul de gestionare a deșeurilor, la fel s-a întâmplat cu cel pentru apă-canal, la fel se întâmplă cu reabilitarea drumurilor județene cu fonduri europene sau guvernamentale. După încă patru ani de mandat, Cionca și ai lui nu vor rămâne în istorie cu altceva decât cu incompetența proverbială și cu lăcomia fără margini care caracterizează cea mai coruptă filială PNL din țară“, spune deputatul PSD Forin Tripa.

                    

 

Facebook Comments