Florin Tripa: „Disperare fără margini în agricultură. Fermierii au ajuns să implore guvernul să le dea apă“

by Florian Popa

Fermierii au ajuns să implore ajutorul guvernului PNL – VREM APĂ! –  prin mesaje uriașe trasate cu utilajele, pe câmpurile aride. Pământul e istovit de secetă, despăgubirile promise pentru calamități nici până acum n-au fost acordate. Din cauza previzibilelor rezultate proaste din agricultură, România riscă să intre în recesiune tehnică.

„Politica iresponsabilă a guvernului  Orban a abandonat agricultura. Tot ce făcuse bun și-n beneficiul țării PSD a fost anulat și compromis de PNL. Într-unul dintre cei mai secetoși ani, guvernarea liberală n-a asigurat la timp apa necesară culturilor, n-a sprijinit fermierii să aibă acces și facilități pentru irigații, n-a pus în funcțiune, la întreaga capacitate sistemul de irigații, n-a continuat investițiile.

Deși sute de mii de hectare au fost calamitate încă din primăvară iar fermierii au cerut insistent despăgubirile cuvenite, nici până acum guvernul PNL nu le-a acordat, în pofida promisiunilor și angajamentelor; întârzierile sunt uriașe – ordinul ministerial privind despăgubirile a fost publicat în Monitorul Oficial în 21 august! Termenul până la care se pot depune cereri este 15 septembrie! Evident că în aceste condiții banii n-au ajuns la fermieri și vor continua să întârzie mult. Fără bani, în condițiile unor recolte compromise de calamități, mulți agricultori au/vor avea probleme serioase în lucrările de sezon“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

Facebook Comments