Florin Tripa: „Așa cum anticipam, PNL anunță înghețarea salariilor“

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Salariilor demnitarilor vor fi „înghețate”, măsură care va fi luată ori prin modificări aduse la Legea bugetului de stat, ori prin ordonanță de urgență, a declarat duminică premierul Ludovic Orban.

„Din acest moment nici un bugetar nu mai este sigur de salariul lui. Modificarea Legii salarizării unitare înseamnă redeschiderea Cutiei Pandorei, care va fi urmată de reduceri și modificări după bunul plac al Guvernului Orban. Deși își maschează intențiile cu mesaje populiste, de tipul înghețării salariilor demnitarilor, în realitate vor aplica exact măsurile pe care le anunțau încă de când erau în opoziție: înghețarea salariilor demnitarilor înseamnă înghețarea salariilor tuturor funcționarilor din administrația publică locală, care se raportează la salariul viceprimarului sau al vicepreședintelui de Consiliu Județean.

Practic ne întoarcem la epoca în care cei care gestionează contractele de dezvoltare a infrastructurii, care trebuie să ia decizii de maximă răspundere, cei care lucrează zilnic cu oamenii, cei care răspund de dezvoltarea localităților, să fie ținuți, din nou, pe salarii de mizerie. Se încurajează, astfel, incompetența și sunt alungați din sistem oamenii bine pregătiți, integrii, care nu vor accepta să muncească pe salarii de mizerie“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

 

Facebook Comments