Rectificarea bugetară pozitivă urmează să aducă mai mulți bani pentru o serie de domenii esențiale privind dezvoltarea României. Sunt vizate bugetele locale (697,2 milioane lei – salariile profesorilor din învățământul preuniversitar, centre persoane cu handicap, însoțitori persoane cu handicap, direcții de asistență socială și protecția copilului), Ministerul Sănătății (431 milioane lei), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (1,775 miliarde lei), Ministerul Afacerilor Interne (1,2 miliarde lei), Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (250 milioane lei) și Ministerul Muncii și Justiției Sociale (795 milioane lei).
„Este încă o dovadă a faptului că nu există niciun fel de probleme legate de finanțare respectiv funcționarea instituțiilor țării. Nu putem vorbi despre lipsă de bani atâta vreme cât rectificarea bugetară este una pozitivă și se încadrează în deficitul de 2,96% din PIB. Subliniem că am înregistrat o creștere economică solidă, de 5,8% în semestrul I, bazată în primul rând pe industrie, doar apoi pe consum. Motorul acestei creșteri îl constituie companiile, întreprinzătorii mici și mijlocii. Un rol important în direcția menționată l-a avut partidul nostru, care a garantat că dezvoltarea economiei naționale va fi simțită de români în mod concret, în buzunare ceva mai pline” – susține Florin Galiș, președintele ALDE Arad.
În cele opt luni de guvernare, ALDE a optat să fie un protector al drepturilor și libertăților cetățenești, sprijinind, cu succes, evoluția economiei României. Viziunea promovată a fost una liberală, în contradicție cu PNL, care a eșuat în timpul guvernării tehnocrate precedente. „În acest moment, România stă bine la capitolele încasări bugetare și ținte de deficit. Alocarea sumelor corespunzătoare ministerelor a ținut cont de diverse priorități și criterii fundamentate temeinic. Rectificarea bugetară ne va păstra în toate țintele stabilite. În ciuda presiunilor exercitate din exterior, se demonstrează că programul de guvernare este realist, eficient, articulat. Așa-zisa apocalipsă economică prevestită de cei care văd dezastre la tot pasul este, la urma-urmei, o invenție prin care se încearcă inutil obținerea de capital electoral” – conchide Galiș.