Florin Galiș: „Cifrele vorbesc pentru noi”

by Dana B.

Datele prezentate zilele trecute de către Institutul Național de Statistică și Eurostat nu lasă loc de interpretări: la capitolul creștere economică, guvernarea actuală a performat mult mai bine decât precedenta. Conform acestora, economia României a avansat în primul trimestru cu 5,7%, sensibil peste prognozele specialiștilor, confirmându-se astfel perspectivele pozitive și trendul ascendent pe care se înscrie țara noastră.

„Este încă o dovadă a faptului că, deși extrem de contestate de opoziție, măsurile luate de Guvern, în acest mandat, sunt benefice. Responsabilitatea noastră rămâne ca această creștere înregistrată în prima parte a anului să fie resimțită de toți românii și să continue. Ne-am ținut de promisiune iar respectiva îmbunătățire a datelor economice trebuie să se reflecte și asupra nivelului de trai al fiecărui român” – subliniază Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad.

Pentru întregul an 2017, Guvernul mizează pe o creștere economică de 5,2%. Datele INS sunt dătătoare de speranțe în privința atingerii acestui obiectiv. „Evoluția economiei i-a luat pe mulți prin surprindere. Nu și pe noi. Vom susține și în viitor măsuri cum ar fi stimularea investițiilor publice, accelerarea atragerii de fonduri europene, crearea de noi locuri de muncă sau reducerea evaziunii fiscale” – menționează Galiș.

Potrivit Eurostat, în România s-a consemnat în primul trimestru din 2017 cea mai mare creștere economică între țările Uniunii Europene. Avansul a fost superior cu 1,7% în comparație cu trimestrul patru al anului trecut. În termenii actuali, PIB-ul a crescut cu 5,6% – arată datele indicate mai sus.

 

Facebook Comments