Flavius Sabău: „Merităm primul loc, mă surprinde podiumul arădean”

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Şoimii Lipova e campioană de toamnă în Liga a III-a, iar ambiţiile sunt mari pe valea Mureşului, deşi obiectivul e clasarea în primele şase locuri. Victoria de la Ghiroda a venit ca o încununare a evoluţiei foarte bune de pe parcursul turului: „Am discutat cu ei toată săptămâna, că merităm să fim pe primul loc și cu siguranță dacă ne concentrăm pe joc, nu pe rezultat, vom și rămâne acolo. Urmează să fac o evaluare a tuturor băieților, deși de 95% din lot sunt foarte mulțumit și vor rămâne la noi. În principiu nu vreau să schimbăm multe, dimpotrivă, mă concentrez mult pe pregătire și cum să îmbunătățim jocul, dacă se poate”, spune Flavius Sabău.

Sabău nu vrea să pună presiune pe umerii jucătorilor, chiar dacă primul loc obligă, iar podiumul arădean la final de tur ar putea să se soldeze în primăvară cu o promovare: „Nu mi s-a spus nimic în legătură cu schimbarea obiectivului (n.n. clasarea în primele şase locuri), va rămâne același. Nu avem nici o siguranță, în primul rând nu știm dacă va fi gata stadionul. Obiectivul e să fim acolo în față, eu îmi doresc să câștigăm toate meciurile, dar mai departe nu depinde de mine. Faptul că sunt doar echipe arădene pe podiumul seriei e surprinzător și pentru mine, dar e foarte bine pentru fotbalul din județul nostru. Îi felicit și pe cei de la Cermei și Crișul, pentru că există o concurență bună între noi și asta ne ține motivați”, mai spune antrenorul Lipovei.

Altfel, liderul seriei a patra se desparte oficial de cel mai vechi jucător al echipei, Sergiu Popa, care venise la Lipova în primul sezon de Liga a IV-a, 2014-2015. În schimb, Şoimii încearcă să fie activă, în această iarnă şi pe piaţa transferurilor, pentru a-şi asigura un lot şi mai bun în retur.

Facebook Comments