Flavius Sabău este tot mai aproape să plece de la Lipova: „Ofertă importantă, şanse mari să o accept”

by Sorin Haut

Flavius Sabău a făcut din Şoimii Lipova principala forţă a judeţului Arad, echipa clasându-se în două rânduri pe locul doi în Liga a III-a şi în acest an încoronându-se campioană în seria a opta din eşalonul terţ fotbalistic. Formaţia de pe valea Mureşului a fost chiar la doar doi paşi de promovarea în Liga a II-a, mai bine zis la distanţă de două baraje tur-retur. Tinereţea lotului şi un destul de mare ghinion au făcut însă ca accederea în a doua divizie să fie amânată. Munca tânărului antrenor al Lipovei şi-a spus cuvântul în ultimii trei ani, având bineînţeles sprijinul conducerii clubului, cu acelaşi pătimaş Radu Pop la conducere, dar şi a conducerii oraşului, autorităţile locale susţinând constant echipa de fotbal pentru a face performanţă. Rezultatele şi munca lui Sabău au atras însă atenţia altor cluburi, chiar din prima ligă, iar o ofertă importantă, greu de refuzat, a venit pe adresa antrenorului de la Lipova:

Sabău: „Puţin dezamăgit că nu am promovat, dar cred că am scos maxim”

„Într-adevăr, am o ofertă serioasă din partea unui club important din România, iar în câteva zile voi da răspunsul. Pot spune că sunt şanse mari să plec acolo, în procente mai mult de 50%. Aş fi, pentru început, antrenor al echipei a doua. Normal că ar fi regrete în cazul plecării de la Șoimii, unde am petrecut o perioadă frumoasă a carierei mele de antrenor. Sunt puțin dezamăgit de sezonul recent încheiat, cu toate că am scos, zic eu, maximum din ce s-a putut și din ce lot am avut la dispoziție. Pentru că am dispus de o echipă foarte tânără, am început mai mereu cu 4-5 juniori în teren, ceea ce spune multe, dar ne-am asumat asta pentru a crește jucători. Sunt sigur că anul viitor sau pe termen mediu, Lipova va avea o echipă foarte competitivă”, ne-a declarat Flavius Sabău.

„S-a construit foarte bine, Lipova va avea o echipă competitivă”

Antrenorul încă al Lipovei își dorea să plece de la Șoimii cu o promovare în Liga a II-a în cont și până la urmă în palmares, performanță care fără îndoială o merita: „Dezamăgit pentru că nu am reușit să promovăm, dar am fost trădați de vârstă și lipsa de experiență. Puteam rezolva primul baraj încă din tur, dar am ratat mult, iar apoi a venit acea problemă cu indigestia la 15 jucători, fără să putem pregăti cum ne doream returul și practic am intrat într-o pasă proastă. Per total însă, cred că am obținut rezultate și clasări notabile în ultimii ani, s-a construit foarte bine la Lipova nu doar în sezonul precedent, cât și în anii trecuți. Chiar dacă aș pleca, sunt încrezător în viitorul acestei echipe, pentru că știu ce oameni sunt aici”, ne-a declarat Flavius Sabău.

 

 

 

 

Facebook Comments