Flavius Dumitraș: ”USR Arad dorește un oraș sigur”

by Andreea Radu

USR Arad propune măsuri care pot fi implementate local pentru a crește securitatea cetățenilor. Uniunea a găzduit recent o dezbatere publică pe tema consecințelor legii recursului compensatoriu. Au fost prezentate experiențele personale ale participanților și s-au conturat soluții.

Senatorul USR Adrian Wiener a prezentat parcursul legislativ al legii recursului compensatoriu, care în urma modificărilor aduse de coaliția PSD-ALDE-UDMR, a pus în libertate peste 14.000 de deținuți, față de cei 1.200 – 1.400 care ar fi fost eliberați conform variantei inițiale.

Participanții au dezbătut asupra măsurilor care stau la îndemâna administrației locale, a căror implementare să reducă pericolul generat de prezența celor certați cu legea. Orașul are la îndemână resurse umane și materiale pentru a se proteja, în special prin Poliția Locală, iar activitatea acesteia trebuie restructurată și îmbunătățită.

Flavius Dumitraș, USR Arad: ”Cea mai eficientă și la îndemână măsură o reprezintă prezența printre cetățeni a polițiștilor locali. Instituția are un număr semnificativ de angajați, către două sute, adică suficiente patrule care să descurajeze infractorii zi și noapte.

USR își propune să restructureze această instituție, pentru ca majoritatea angajaților ei să fie efectiv prezenți pe stradă. Avem nevoie de un compartiment dedicat special transportului în comun. Avem nevoie de acțiuni susținute pentru controlul celor fără adăpost și a cerșetorilor.

Pe lângă acțiunile poliției mai avem nevoie de informarea și educarea cetățenilor, de la mic la mare, pentru a ști cum să reacționeze. Avem nevoie de securizarea zonelor publice prin iluminat stradal și supraveghere video. Alegerile din 2020 vor aduce USR în administrația locală și atunci vom putea pune în practică toate aceste măsuri, împreună cu multe altele.

Facebook Comments