FLAVIUS ALB SI CRISTINA CRET CASTIGA ETAPA JUDETEANA A OLIMPIADEI LICEENILOR

by webeditor

Flavius Alb (Colegiul National Moise Nicoară) si Cristina Creț (Liceul Pedagogic Dimitrie Tichindeal) au câștigat etapa județeană a Olimpiadei de șah destinată elevilor de liceu. Ambii au dominat clar turneele lor, impunându-se fără mari emoții, Flavius cu 6,5 puncte din 7 partide si Cristina cu maximum de puncte 5. Dacă victoria lui Flavius (Sah Club Vados) nu e o surpriză, el fiind deja un jucator cu experiență, în întrecerea fetelor rezultatul a fost mai greu de prevăzut, nici una din fete nefiind legitimată.

Cei 17 baieti au jucat 7 runde in sistem elvetian la un ritm de joc de 15 minute/jucator/partida. Pe podium s-au mai clasat Victor Pruna (Liceul Pedagogic) cu 5,5 puncte, Emmanuel Tulcan (Lic. A.M. Guttenbrunn) si Sihem Dobai (Liceul Caius Iacob), ambii cu cate 5 puncte.

La fete podiumul a fost integral de la Liceul Pedagogic Dimitrie Tichindeal, locurile doi si trei fiind ocupate de Maria Oprea si Alexandra Presecan.

Flavius Alb si Cristina Cret vor reprezenta Aradul la etapa nationala ce va avea loc in Harghita intre 21 si 23 martie..

Facebook Comments