Flacăra olimpică va fi păstrată la Tokyo, anunţă japonezii

by Sorin Haut

Flacăra olimpică, pentru Jocurile din 2021 de la Tokyo, va fi menţinută la Fukushima pentru o lună, după care va fi păstrată în capitala Japoniei, relatează Xinhua. Postul nipon de televiziune NHK a precizat că flacăra, adusă pe 20 martie din Grecia, va fi expusă în J-Village din Fukushima în luna aprilie. Expunerea sa va fi gestionată cu precauţie, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, iar expunerea va fi suspendată în cazul în care se va crea aglomeraţie, indică agenţia Xinhua.

Flacăra olimpică va fi adusă apoi la Tokyo, unde va fi păstrată până la ştafeta ce va premerge Jocurile Olimpice din 2021, dar nu s-a stabilit locul unde va fi ţinută. Ştafeta flăcării olimpice pe teritoriul Japoniei a fost anulată marţi, după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021. Flacăra olimpică a fost aprinsă în data de 12 martie, în antica Olympia din Grecia, în cadrul unei ceremonii restrânse, din cauza riscului de contaminare cu coronavirus.

A fost pentru prima oară de la JO din 1984, desfăşurate la Los Angeles (SUA), când această ceremonie tradiţională s-a derulat fără spectatori, a căror prezenţă a fost interzisă şi la repetiţia generală.

AGERPRES

Facebook Comments