Joi, 28 noiembrie, punem punct celei de a XXVII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Clasic. Ultimul spectacol al acestei ediții este „Cyrano de Bergerac” de Martin Crim, adaptare liberă după piesa lui EDMOND ROSTAND, o montare semnată de Horia Suru.
Acest turneu de forță teatral surprinde pasiunea ce transcende timpul prin intermediul cuvântului rostit, poeziei contemporane și fizicității brute. Cyrano seduce prin ritm și rime, folosindu-și strălucirea lingvistică pentru a ajuta un alt bărbat să câștige inima iubirii sale adevărate, susținând – mai presus de toate – propria sa dragoste nestăvilită pentru cuvinte. Un geniu al limbajului, dar convins de propria sa urâțenie, Cyrano o iubește în secret pe sclipitoarea Roxane, în timp ce Roxane este îndrăgostită de frumosul dar nearticulatul Cristian. Oferta generoasă a lui Cyrano de a acționa ca intermediar între cei doi pune în mișcare un triunghi amoros emoționant și adesea hilar, în care fiecare personaj este sfâșiat între momeala atracției fizice și puterea seducătoare a cuvintelor. În această adaptare captivantă de Martin Crimp după capodopera lui Edmond Rostand, „Cyrano de Bergerac” aduce în prim-plan întrebări despre identitate, frumusețe și adevărata natură a dragostei, oferind o experiență teatrală remarcabilă și memorabilă. – scrie criticul de teatru Mircea Morariu.
Distribuția este formată din: Richard Balint, Răzvan Vicoveanu, Elvira Rîmbu, Alina Leonte, Daniel Vulcu, Sebastian Lupu, Sorin Ionescu, Șerban Borda, Petre Ghimbășan, Pavel Sîrghi George Dometi, Giorgiana Coman, Carina Bunea, Denisa Irina Vlad, Anda Tămășanu, Ciprian Ciuciu, Alin Stanciu, Eugen Neag, Paul Tripon, David Constantinescu, Tudor Manea, Cosmin Petruț și Adeline Tripa.
Scenografia poartă semnătura lui Tudor Prodan, în vreme ce Andrei Dominte i-a învățat pe actori scrimă artistică.
ATENȚIE! Spectacolul conține efecte stroboscopice! Nerecomandat persoanelor fotosensibile și celor care suferă de epilepsie!
–––––––––––––––––––-
Biletele pentru cea de a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Clasic (FITCA 2024) costă: 80 de lei (la parter și etajul I), 60 de lei (etajul II) și 40 de lei (etajul III). Pentru spectacolele găzduite de sala Studio, prețul este de 50 de lei (preț unic). Acestea se găsesc atât la casieria Teatrului Clasic, cât și online, pe www.eventim.ro.
În timpul Festivalului Internațional de Teatru Clasic, casieria TCISA funcționează după următorul program: 22 noiembrie – 10.00 – 14.00 si 16.00 – 21.00// 23 noiembrie – 10.00 – 14.00 și 17.00 – 20.30// 24 noiembrie – 10.00 – 14.00 și 17.00 – 20.30// 25 – 28 noiembrie: 10.00 – 14.00 și 17.00 – 19.00.