FINANTARE EUROPEANA PENTRU IMBUNATATIREA CAPACITATII DE PROTECTIE CIVILA

by webeditor

Municipiul Arad alături de parteneri din 6 țări sud-est europene beneficiază de fonduri UE pentru dezvoltarea și implementarea acțiunilor de protecție civilă inovatoare în caz de inundații în cadrul proiectului « ACHELOUS – Contracararea riscului de inundații la nivel urban local ».

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a prezentat proiectul european în cadrul conferinței de presă susținute astăzi. Proiectul vizează îmbunătățirea intervențiilor  în situațiile de inundații, respectiv reacția experților locali, coordonarea eficientă a forțelor și resurselor implicate precum și educarea  cetățenilor în sensul unui comportament corect și al utilizării corecte a informațiilor în situații de urgență. Un obiectiv important urmărit este de asemenea utilizarea experiențelor transnaționale pentru obținerea unui proces de management al urgențelor.

« Primăria Municipiului Arad este partener cu administratii din Italia, Grecia, Bulgaria, Macedonia, Ungaria si Croatia pentru  realizarea acestui proiect finanțat prin programul european pentru protecție civilă. Astăzi am semnat acordul de finantare, iar prin intermediul acestuia vom realiza un plan de aparare civila .Anul viitor,in luna mai,  vom desfasura un exercitiu de protectie civila  în parteneriat cu mai multe orașe europene. » a precizat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Proiectul « « ACHELOUS – Contracararea riscului de inundații la nivel urban local » are o valoare totală de 641.180 euro, fiind finanțat de UE în proporție de 75% cu fonduri nerambursabile. Bugetul care revine municipiului Arad este de 58 918 euro, din care 44 180 reprezintă contributia UE. Proiectul se desfășoră în perioada decembrie 2013-noiembrie 2015..

Facebook Comments