Final pentru AMEFA, în Superliga de polo! Aradul mai pierde o echipă de primă divizie

by Sorin Haut

Federația Română de Polo a anunțat programul turului din sezonul regulat al Superligii Naționale de polo pe apă, ediția 2021/22. La start se aliniază doar opt echipe, din nou fără AMEFA Arad, care nici în sezonul trecut nu a participat din cauza problemelor financiare la primul turneu, dar apoi debuta în competiţie, în următorul turneu. De data asta, echipa arădeană devine cu adevărat istorie, cel puţin pentru o perioadă şi cu siguranţă nu va mai participa în acest sezon al Superligii. Steaua București, Dinamo București, Rapid București, Sportul Studențesc, Triumf București, Politehnica Cluj-Napoca, Crișul Oradea și CSM Oradea sunt echipele înscrise în actuala stagiune. Se revine la programul clasic, cu etape duble săptămânale. Programul complet al etapei inaugurale, din 1-3 octombrie este următorul: Crișul Oradea vs Triumf, Dinamo București vs Politehnica Cluj-Napoca, Steaua București vs Sportul Studențesc, Rapid București vs CSM Oradea. Ca să ne lămurim despre cum stau efectiv lucrurile la echipa fanion a clubului AMEFA, am discutat cu antrenorul Cristian Cosma:

Cristi Cosma: „Cu banii primiţi ne ajungea doar să plătim chiria, probabil atâta se vrea în Arad…”

Motivele pentru care nu vom participa sunt deja binecunoscute, nu avea rost să ne chinuim din punct de vedere financiar an de an. Am primit din partea autorităţilor pentru echipa de Superligă 100.000 de lei, bani care ne ajungeau doar pentru chiria bazinului, nu am mai semnat contractul de finanţare pentru că nu rezistam în campionat. Am solicitat bani mult mai mulţi, cred că în jur de 1.700.000 de lei, iar cu suplimentările venite din alte părţi ne-am fi descurcat cumva. Da, e final de drum din păcate la seniori, cel puţin pentru o perioadă. Îmi pare rău că după vreo 30 de ani, cu o mică întrerupere, AMEFA îşi încetează activitatea în Superligă, unde am obţinut rezultate bune de-a lungul timpului, cel mai notabil fiind titlul de vicecampioană naţională, din 1997. Am mai avut şi locuri 3, 4, dar am dat şi o serie de jucători la echipele naţionale.

Arădenii din echipa de seniori, spre Poli Cluj! AMEFA continuă la nivel de copii şi juniori III

Nu aveam cum să supravieţuim, am văzut că alte echipe din Arad sunt finanţate destul de consistent, probabil că atâta se vrea şi atâta se poate. Vom mai avea doar echipe la copii şi juniori III, de care mă voi ocupa. Cei câţiva arădeni din echipa de seniori, Hodăgeu, Grama, Samuilă, Băltean, vor pleca la Poli Cluj”, ne-a declarat Cristi Cosma. AMEFA evoluase şi în stagiunea trecută cu un lot de criză, foarte tânăr, format în mare parte din mulţi juniori II împrumutaţi de la Triumf Bucureşti, echipa întâlnindu-se în format complet doar la turnee! Aşadar, Aradul mai pierde o prim divizionară, iar un sport de mare tradiţie este pe cale de dispariţie…Nu existăm la nivel de primă ligă în sporturi de echipă, precum rugby, volei, baschet masculin, handbal, iar acum vine la rând poloul!

 

 

 

 

Facebook Comments