Fifor îi trimite pe Cionca și Bibarț la școală: „Faceți un efort pentru arădeni!“

by Florian Popa

Deputatul PSD Mihai Fifor face un apel la mai marii Aradului, să lase deoparte lenea și să iasă din birourile călduțe, să rezolve problema școlilor. Fifor susține că luni, când se redeschid școlile, copiii nu vor fi în siguranță, măsurile de protecție fiind lăsate la voia întâmplării.

Președintele PSD Arad arată haosul din sistemul de educație arădean: nu se știe încă în ce scenariu se reaiu cursurile, nu există niciun fel de comunicare din partea autorităților, nici la nivel de municipiu, nici la nivel de județ.

„Ieșiti la lumină domnule Bibarț, dați o tură prin școlile din Arad și poate ne spuneți și nouă, până luni, dacă ne ducem sau nu copiii în siguranță la școală!!!!
Falcă și-a bătut joc de un oraș întreg vreme de 16 ani și lucrul acesta se vede în fiecare problemă pe care mi-o semnalează, zi de zi, arădenii.
Foarte mulți dintre ei sunt absolut speriați de perspectivele reluării cursurilor școlare într-un oraș în care măsurile de protecție sunt lăsate la voia întâmplării.
Ca tată a 3 copii, ca dascal, împărtășesc din plin temerile părinților, mai ales că am așteptat cu toții cu nerăbdare Ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, din care speram să înțelegem și noi ceva, măcar cu câteva zile înainte de redeschiderea anunțată a școlilor.
Ordinul acesta este haotic, la fel cum este haotic tot ce se întâmplă în momentul de față în țară și în Arad.
Încă nu știm în ce scenariu se deschid școlile în Arad. Încă nu știm cum sunt pregătite școlile în județ și în municipiu. Am tot așteptat atât de la primarul Bibarț cât și de la președintele CJA Cionca, aceste personaje sinistre ale administrației arădene, să ne comunice și nouă ceva despre modul în care sunt pregătite școlile pentru data de 8 februarie.
Din păcate nu avem niciun fel de informație.
Mă întreb când a fost domnul Bibarț ultima oară într-o școală din municipiu și câte școli a vizitat săptămâna aceasta, astfel încât să ne asigure, pe noi părinții, că pruncii merg în siguranță la școală.
Dar domnul Cionca ? Pentru că postările de Facebook nu ne încălzesc, domnule Cionca, pe noi părinții, cu nimic. Ce se întâmplă cu grădinițile, ce se întâmplă cu creșele, dar cu învățământul primar? Mă întreabă părinții ce se întâmplă cu clasele terminale, a opta și a douăsprezecea, care au examen de capacitate, respectiv bacalaureat.
Lăsați lenea și ieșiti pe teren. Rondul de seară nu vă arată Aradul așa cum este în realitate.
Ieșiți la lumină domnule Bibarț că nu vi se întâmplă nimic, luați-l pe inspectorul școlar general de braț și dați o tură prin școlile din Arad și poate ne spuneți și nouă, până luni, ca să știm dacă ne ducem sau nu copiii în siguranță la școală.
Faceți acest efort măcar din respect pentru cei care v-au votat sau nu v-au votat în 27 septembrie. Arătați că sunteți un primar responsabil, căruia îi pasă de comunitatea pe care, absolut întâmplător, o păstorește!“, declară Fifor.

Facebook Comments