Fifor îi cere explicații prefectului: „Ce măsuri ați luat pentru ca Aradul să nu ajungă în situația Sucevei?“

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Senatorul Mihai Fifor, președintele PSD Arad, a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă, adresată prefectului interimar de Arad, Gheorghe Stoian. Mihai Fifor îi cere prefectului să explice public ce măsuri a luat pentru ca Aradul să nu ajungă în situația Sucevei. De asemenea, senatorul Fifor cere explicații cu privire la “circumstanțele decesului, în ultimele 24 de ore, în condiții absolut scandaloase, a unei femei din Arad“.

„În calitate de senator ales al Aradului, va solicit, domnule Prefect Gheorghe Stoian, coordonator al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să dați dovadă de maximă transparență și să faceți publice o serie de date, esențiale pentru informarea corectă a cetățenilor.

În mod legitim, vă întreb, domnule Prefect, dacă sunteți la curent cu circumstanțele decesului, în ultimele 24 de ore, în condiții absolut scandaloase, a unei femei din Arad, caz intens mediatizat și vă solicit să dați publicității ce măsuri ați dispus pentru a lămuri ceea ce s-a intâmplat în acest caz.

Este de asemenea vital, domnule Stoian, să știm exact cu toții câte aparate de testare de tip PCR sunt funcționale și operante la nivelul județului Arad, care este numărul de teste care se efectuează zilnic și câte asemenea teste s-au realizat până acum pe norma de timp? Care este numărul real de cetățeni depistați pozitiv, până în acest moment și ce măsuri ați dispus pentru ca Aradul să nu ajungă în situația municipiului Suceava și să intre în carantină?

Ce măsuri operative de protecție au fost adoptate, domnule prefect, pentru personalul medical aflat în prima linie, care este situația dotării cu echipamente de securitate anti-contaminare, câte cadre medicale au fost testate și care este sunt masurile dispuse pentru testarea personalului medical.

Solicit, în aceeași măsură, clarificări privind testarea personalului MAI și MAPN, care își desfășoară activitatea în punctele de trecere a frontierei.

Nu în ultimul rând, va cer sa ne comunicati, transparent si corect, care sunt măsurile economice, fiscale sau administrative, adoptate pentru sprijinirea mediului de afaceri arădean, a micilor producatori și întreprinzători, a fermierilor puternic afectați de consecințele impunerii situației de urgență.

În aceste circumstanțe critice, când unitatea și depolitizarea totală a dialogului public sunt imperios necesare, vă cer, domnule prefect, să dați dovadă de transparență totală în comunicarea publică, care nu este facultativă, domnule prefect, ci obligatorie“, scrie pe pagina sa de Facebook Mihai Fifor, Senator PSD de Arad.

Facebook Comments