Fifor, atac la Falcă: „Aradul, în optica sa, va deveni primul oraș Lidl de pe mapamond“

by Florian Popa

Primăria Arad a scos la transparență un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și a Regulamentului Local de Urbanism aferent (RLU) pentru CONSTRUIRE SUPERMARKET LIDL, în cartierul Grădiște. Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, proiectul este inițiat de primarul Gheorghe Falcă, iar PUZ-ul pentru viitorul magazin este întocmit de… firma primarului Falcă, Pro Arhitectura. Faptul că un nou magazin LIDL se construiește în Arad prin firma primarului a fost taxat de senatorul Mihai Fifor, care-l acuză pe edilul șef că este preocupat doar de afacerile firmei sale, iar în curând vom avea LIDL la fiecare colț de stradă sau chiar unul pentru fiecare apartament. Fifor acuză proasta administrare a orașului, lipsa investițiilor în spații verzi, parcuri, faleză, în stadionul UTA, care sunt lăsate deoparte, prioritatea primarului Falcă fiind magazinele LIDL.

„Lidl fără număr, fără număr….o nouă producție marca Falcă și firma sa, ProArhitectura. Contrasemnată de…?

Îi place să se alinte spunându-și „Vizionarul”. Semnează cărți scrise de altii și se luptă cu mentalitățile retrograde ale celor care doresc un Arad frumos, bine gospodărit, cu străzi curate, cu oameni fericiți și mai ales, cu perspective reale de viitor.Nimic din toate acestea nu îi sună cunoscut Vizionarului Falcă.

Aradul, în optica sa, va deveni primul oraș Lidl de pe mapamond. Lidl a devenit marca sub care arădenii (măcar unii dintre ei, nu mulți, apropiați de Vizionar) au învățat să prospere.

Aradul nu are nevoie de spații verzi, de spital nou, de investiții care să genereze dezvoltare.
De aceea Vizionarul Falcă a și demolat tot ce a putut demola și nu se ostenește să finalizeze, de prea mulți ani, de pildă, arena echipei fanion a Aradului, UTA.

Nu, ce UTA, ce parcuri, ce faleză a Mureșului sau ce investiții… Nu, Aradul simte nevoia încă unui magazin din rețeaua Lidl. Vom ajunge, de la Lidl-ul de cartier la cel de colț de stradă, apoi, cine știe, cândva, chiar și la cel de apartament. Singura condiție, necesară și suficientă, este ca fiecare Lidl să genereze un PUZ, la inițiativa primarului, executat de firma primarului și avizat arhitectonic de socrul primarului.

Doar așa Aradul se poate dezvolta conform viziunii de neînțeles a Vizionarului, care și-a câștigat, pe merit, renumele de #Demolator.

Între două documentații pentru vreun Lidl a mai distrus o piață fanion și va construi în locul ei un Mureș de apă chioară, o Cetate caricaturală și, zice el, va amplasa ceva pavele și flori. Cu bănci care, evident, vor costa, din nou, cel puțin 8000 euro bucata, așa cum știe el să toace bănuțul public pe fantezii cu iz de șpagă. Cam asta este viziunea marelui Vizionar pentru Aradul lui și al prietenilor lui de SF, PUZ și DALI“, scrie senatorul Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments