FETELE DE LA CSM ARAD SUNT VICECAMPIOANELE ROMANIEI LA TENIS DE MASA! (FOTO)

by Sorin Haut

Echipa feminină de tenis de masă a CSM Arad a obţinut o nouă performanţă notabilă în Superliga Naţională de senioare. În componenţa Bernadett Balint, Diana Lupu, Andreea Fistyulof, Bianca Crişan şi Andreea Dodean, formaţia pregătită de Cristian Dodean a devenit astăzi vicecampioană naţională! Este a doua medalie la rând pentru arădence, după bronzul cucerit în ediţia trecută de campionat. Noile campioane ale României sunt timişenele de la CS Dumbrăviţa, antrenor Nicoleta Mariana Husar, care şi-au luat astfel revanşa în faţa fetelor noastre, după ce anul trecut au pierdut finala mică pentru medalie, tot la Arad. Lupta pentru titlul naţional s-a decis încă de duminică dimineaţă, când Dumbrăviţa s-a impus cu 5-3 în meciul decisiv, al etapei de pe Bega.

Dumbrăviţa este noua campioană; Bistriţa a luat bronzul, iar Constanţa a terminat pe 4

Campioana României a evoluat în componenţa Adina Diaconu, Carla Manea, Mihaela Dospina, Andreea Balog şi Mădălina Pauliuc. Tot la etapa din judeţul Timiş s-au mai înregistrat rezultatele: Dumbrăviţa – Bistriţa 4-5, Arad – Constanţa 5-1, Dumbrăviţa – Constanţa 5-1, Arad – Bistriţa 5-2 şi Bistriţa – Constanţa 5-3. Superliga a luat sfârşit odată cu ultima etapă de play-off, consumată duminică după-amiază şi astăzi, când în incinta complexului Emil Prokopecz din Arad au avut loc ultimele meciuri. CSM Arad a înregistrat următoarele rezultate: 5-3 cu Constanţa, 5-3 cu Bistriţa şi 3-5 cu Dumbrăviţa. Într-un meci decisiv, pentru medalia de bronz, CSM Bistriţa a învins CS Farul Constanţa cu 5-3 şi şi-a asigurat ultimul loc pe podium.

Cristi Dodean: „Fetele au luptat până în ultima etapă”

Ne-am dorit să luăm o medalie şi anul acesta, ceea ce am şi reuşit. Fetele au luptat până în ultima etapă, au dat dovadă de caracter, iar pe această cale ţin să le felicit. Am încercat să câştigăm aurul, dar nu a fost să fie, ne mulţumim şi cu locul doi. Diferenţa în lupta pentru titlu s-a făcut în câteva meciuri cheie, când jucătoarele noastre au condus, dar pe final au clacat psihic, aşa s-a întâmplat şi la etapa de la Dumbrăviţa. La acest capitol mai trebuie să lucrăm, trebuie să aibă mai multă încredere în ele”, ne-a declarat antrenorul CSM Arad, Cristian Dodean.

Bernadett Balint pleacă în Germania!

Urmează 2-3 zile de pauză, iar apoi Balint începe pregătirea pentru Campionatele Europene din luna iulie, din Italia. Sper ca această pregătire să dea rezultate şi să se întoarcă de la Europene cu rezultate bune. La nivel de echipă, din toamnă se anunţă schimbări, pentru că Balint pleacă la o echipă în prima ligă din Germania, iar Andreea Dodean în Franţa. Rămânem cu celelalte fete şi vedem dacă mai reuşim să ne întărim, ne propunem oricum un loc în faţă şi la anul”, mai spune Cristi Dodean.

Daniela Dodean, surpriza plăcută a festivităţii de premiere

Etapa de pe „Eminescu” a fost urmărită şi de Daniela Dodean, revenită acasă cu ocazia unei mici vacanţe, dar şi de antrenorul federal Viorel Filimon, coordonator al delegaţiei de pe litoral. La final, într-o organizare impecabilă, directorul CSM Arad, Vasile Păltineanu, a pus la cale o festivitate de premiere în care s-au acordat medaliile, diplomele şi cupa pentru campioane, totul încheindu-se în cadru amical, la cantina clubului arădean. Aşa a luat sfârşit povestea încă unui sezon frumos din Superliga feminină, ediţie de campionat care a consemnat încă un rezultat notabil pentru tenisul de masă arădean.

Facebook Comments