Festivalul Părădăicilor de la Macea va avea loc în acest weekend

by Florian Popa

La Macea va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în zilele de 1 şi 2 iulie, cea de a IX-a ediţie a Festivalului Părădăicilor.

Evenimentul a fost prezentat luni, într-o conferinţă de presă, de Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, Cristina Nistor, preşedintele Asociaţiei Millenium Center, şi Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea.

Ciprian Otlăcan a făcut o descriere a principalelor evenimente care vor avea loc pe parcursul zilei de duminică, după care Cristina Nistor s-a referit la ziua de sâmbătă, când la Macea va avea loc o competiţie între bicicliştii amatori (vezi jos, programul complet al celor două zile!).

„Anul trecut am avut aproape 8000 de participanţi. Sperăm ca şi anul acesta să vină cel puţin atâţia, dacă nu mai mulţi”, a spus primarul Ciprian Otlăcan.

„Prin competiţia bicicliştilor încercăm să încurajăm stilul de viaţă sănătos”, a explicat Cristina Nistor rostul evenimentului de sâmbătă.

În final, Dorul Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, a adăugat: „Macea s-a impus prin două festivaluri: Festivalul Părădăicilor şi Gura Satului, cel de satiră şi umor care are loc din doi în doi ani. Festivalul Părădăicilor este unicat în judeţul Arad şi de la an la an se dovedeşte din ce în ce mai animat”.

 

 

Programul Festivalului

 

1 IULIE:

Ora 8 – 13:30 – Festivalul părădăicilor pe biciclete – participare gratuita!

 

CURSA 34 KM – MACEA – SÂNMARTIN – GRĂNICERI – SÂNMARTIN – MACEA

Detalii si regulament concurs: http://www.experientamultisport.ro/eveniment/festivalul-paradaicilor-pe-biciclete-010717/26

 

Înscrierea se poate face prin website-ul www.experientamultisport.ro, folosind formularul de înscriere până la data de 30.06.2017, ora 13:00.

 

2 IULIE:

Festivalul Părădăicilor – în expoziţie:

 

– 13,30 – ÎNCEPERE EXPOZITIE PRODUCATORI LOCALI

– 23,00 FOC DE ARTIFICII

 

Festivalul Părădăicilor – în cântec:

13:30 – 23

 

TARAFUL DE LA MACEA

ANSAMBLUL ROMANASUL ZADARENI

ANSAMBLUL EDERA MACEA

ANSAMBLUL CUNUNITA SINTANA

SI SOLISTII:

– SEBASTIAN IUGA

– IONUT MACAVEI

– MARA MIHALCA

– ALIN NEAG

– ANDA POPOVICI

– MARIA TOMA

– COSMINA HORNEA

– OANA FLORINA STANA

– ANDREIA CIUBOTARIU

– FLORIN OPRITESCU

– GABI BÎRSAUAN

– TUDOR FURDUI IANCU

– OVIDIU HOMORODEAN

– NICOLETA VOICA.

Facebook Comments