Festivalul Internaţional de Film de la Cannes nu va avea loc anul acesta în ”formatul original”

by Cristian Dobre

Festivalul Internaţional de Film de la Cannes nu va avea loc anul acesta în ”formatul original” din cauza pandemiei de COVID-19, au precizat marţi organizatorii, care spun că analizează în continuare opţiunile pe care le au la dispoziţie pentru eveniment, potrivit Reuters.

Festivalul de Film de la Cannes, unul dintre cele mai mari evenimente cinematografice din lume, era programat să se desfăşoare în perioada 12-23 mai. Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni că extinde perioada de restricţii instituite pentru combaterea transmiterii coronavirusului până pe 11 mai şi că evenimentele publice, inclusiv festivalurile, nu se vor putea desfăşura înainte de mijlocul lunii iulie.

„În urma declaraţiei preşedintelui francez… suntem conştienţi că amânarea celei de-a 73-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, considerată iniţial pentru sfârşitul lui iunie-începutul lui iulie, nu mai este o opţiune valabilă”, au precizat organizatorii într-un comunicat.

„Este în mod clar dificil să presupunem că Festivalul de la Cannes va putea avea loc anul acesta în formatul original”.

Organizatorii au mai spus totodată că au demarat discuţii cu profesionişti din industria cinematografică din Franţa şi din străinătate.

„Aceştia sunt de acord că festivalul de la Cannes, un pilon esenţial al industriei cinematografice, trebuie să exploreze toate posibilităţile… astfel încât Cannes 2020 să devină realitate, într-o formă sau alta”, au adăugat aceştia fără să ofere detalii despre eventualele alternative.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments