Festivalul Euromarionete din Arad a ajuns la final

by Andreea Radu

Cea de a 18-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Animație – Euromarionete s-a încheiat. A fost o ediție de colecție în care teatrul de calitate și buna dispoziție au fost la mare căutare. Cinci zile în care păpușile au fost reginele Aradului, cinci zile în care am avut invitați de seamă, teatre din țară și din străinătate, cinci zile în care actori de prim rang ai scenei românești și internaționale precum Marcel Iureș sau Annegret Klinge ne-au bucurat sufletele, cinci zile în care familia europeană a lui Vasilică și Mărioara a încântat publicul arădean fie el copil sau adult. Directorul artistic al festivalului a fost Christian Caimacan.

Şi pentru că este greu ca la final să descrii un festival în câteva fraze, cel mai adesea neîncăpătoare, am ales să redăm în cifre imaginea Euromarionete 2017.

Iată Festivalul rezumat în cifre:

  • 20 de spectacole prezentate pe mai multe scene din Arad (Trupa Marionete, Sala Mare a Teatrului Clasic “Ioan Slavici”, Cinema Arta) și în jur de 3 000 spectatori;
  • 40 spectacole susținute în aer liber sau în liceele din Arad și aproximativ 4 000 de spectatori;
  •  o paradă cu Trenulețul turistic prin centrul Aradului urmată de 6 spectacole în Parcul copiilor, în cadrul FAMILY MEETING și în jur 500 de spectatori.

O ediție care a însemnat majoratul Festivalului și pregătirea sa către o altă etapă, una de închegare și de maturizare.

EUROMARIONETE, Festivalul Internațional al Teatrului de Animație – FITA – organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” (manager general Bogdan Costea) și Trupa Marionete Arad își dorește sa fie gazdă bună și în 2018!

Facebook Comments