Festivalul de Film de la Cannes: A fost anunţat programul ‘dincolo de ziduri’ al secţiunii Semaine de la critique

by Cristian Dobre

Secţiunea paralelă Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes şi-a dezvăluit joi programul ”dincolo de ziduri”, selecţie de filme care beneficiază de eticheta ”Semaine de la critique 2020” în absenţa ediţiei din acest an, relatează AFP.

După ce Festivalul de Film de la Cannes şi-a prezentat miercuri ”Selecţia oficială 2020”, o listă de 56 de filme care vor putea profita de această etichetă pentru o expunere maximală, Semaine de la Critique urmează acest exemplu.

Consacrată descoperirii noilor talente din industria cinematografică, această secţiune, care selectează doar cineaşti aflaţi la primul sau la al doilea lungmetraj din filmografiile lor, a selectat cinci lungmetraje şi zece scurtmetraje, cu ”un program ce acompaniază Hors Les Murs (dincolo de ziduri – n.a.) adaptat pentru filme”, se arată într-un comunicat.

Patru lungmetraje franceze figurează în această selecţie. Două sunt realizate de femei: ”De l’or pour les chiens”, de Anna Cazenave Cambet, povestea unei tinere în căutarea dragostei şi ”Sous le ciel d’Alice”, de Chloé Mazlo, despre un cuplu din Liban în timpul războiului civil, cu Alba Rochwacher şi Wajdi Mouawad.

Au fost selectate, de asemenea, filmul fantastic ”La Nuée’,’ de Just Philippot şi producţia ”La Terre des hommes”, de Naël Marandin, cu Diane Rouxel, Jalil Lespert şi Olivier Gourmet.

În selecţia ”Semaine de la critique 2020” figurează şi un lungmetraj străin, filmul britanic ”After love”, de Aleem Khan, povestea unei femei din Marea Britanie căsătorită cu un pakistanez, care descoperă un secret la moartea acestuia.

Potrivit semainedelacritique.com, scurtmetrajele selectate sunt: ”August 22, This Year”, de Graham Foy, ”Towards Evening”, de Teymur Hajiyev, ”Dustin”, de
Naila Guiguet, ”Forastera”, de Lucía Alenar Iglesias, ”Good Thanks, You?”, de Molly Manning Walker, ”Humongous!”, de Aya Kawazoe, ”Maalbeek’,’ de Ismaël Joffroy Chandoutis, ”Marlon Brando”, de Vincent Tilanus, ”Menarca”, de Lillah Halla şi ”White Goldfish”, de Jan Roosens et Raf Roosens.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments