Fermierii germani protestează împotriva extinderii rețelei de energie verde

by Andreea Radu

Parlamentul german examinează o lege menită să accelereze extinderea rețelei electrice și să avanseze tranziția energetică a țării. Dar fermierii germani nu sunt mulțumiți și au cerut mai multe compensații de la guvernul federal, anunță euractiv.com.

O delegație de agricultori s-a adunat miercuri (20 februarie) în fața Bundestagului pentru a-și susține nemulțumirile. Protestul se referea la o lege propusă pentru accelerarea extinderii rețelei, dezvăluită de ministrul german al economiei, Peter Altmaier (CDU), în decembrie.

Este nevoie urgentă de o extindere a rețelei de energie regenerabilă, având în vedere politicile de eliminare treptată a cărbunelui și a energiei nucleare. Fără expansiune, nu va fi posibil transportul rapid al energiei electrice verzi din nordul țării către sudul greu al industriei.

Dar oamenii nu sunt mulțumiți de proiect, mai ales fermierii. Ei sunt îngrijorați că terenurile lor vor fi afectate considerabil și se simt ignorați de politicieni.

„Cei mai afectați nu au fost invitați la audierea experților. Agricultura nu a fost reprezentată în întregul proces, ceea ce este de neacceptat”, s-a plâns Holger Hennies.

Hennies, împreună cu patru colegi, gestionează aproximativ 600 de hectare de teren arabil în municipalitatea Uetze din Saxonia Inferioară. În calitate de vicepreședinte al asociației de agricultori de stat din Saxonia Inferioară, a călătorit la Berlin pentru a prezenta o rezoluție împotriva proiectului de lege anumitor membri ai Bundestagului.

Foto: euractiv.com

Facebook Comments