Fenomenul care îi fascinează pe turiștii care au vizitat plajele din sudul Californiei

by Cristian Dobre

Un fenomen care are loc odată la câțiva ani a atras numeroși turiști pe plajele din sudul Californiei, scrie The Guardian. Valurile bioluminescente au fost cu atât mai apreciate, anul acesta, întrucât plajele abia s-au redeschis, după o lună de izolare pentru a combate pandemia.

„Fac surfing de 20 de ani şi nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat Dale Huntington, un pastor în vârstă de 37 de ani din San Diego. Acesta a mai povestit că s-a trezit special la 3 dimineaţa, după ce plajele s-au deschis, pentru a admira peisajul.

Fenomenul se datorează organismelor microscopice numite fitoplancton. În timpul zilei, organismele se adună pe suprafaţa dând o nuanţă maronie-roşiatică, cunoscută ca mareea roşie. Noaptea, algele fac un adevărat „spectacol de lumini”.

Un fotograf a surprins pe Plaja Newport un delfin care înota prin această apă, scrie Mediafax. Astfel de fenomene au fost observate în sudul coastei californiene de la începutul anilor 1900 şi pot dura de la câteva zile până la câteva luni.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments