Femeie din Congo, depistată la Curtici cu documentul altei persoane

by Dana B.
Please follow and like us:

 Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie din Congo care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de o carte de identitate franceză, aparţinând altei persoane.

 În data de 17.08.2017, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cu trenul Inter- Regio care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Viena, o persoană de sex feminin. La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat o carte de identitate eliberată de autorităţile din Franţa.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din  cartea de identitate prezentată, motiv pentru care a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări. Lucrătorii au stabilit că documentul  prezentat la control aparține altei persoane.

Din cercetări s-a stabilit că femeia este Dalia N., cetăţean din Congo, în vârstă de 32 ani, care a intrat legal în țară. Persoana în cauză a recurs la această metodă pentru că nu avea o viză valabilă pentru a putea călători în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments