Femeie de 67 de ani din Miniș, terorizată de adăpostul ilegal de câini al vecinilor

by Dana B.
Please follow and like us:

Sunt aproape doi ani de când viața unei femei de 67 de ani, din Miniș, s-a schimbat radical din cauza adăpostului de câini pe care vecinii acesteia l-au ”construit” la doar trei metri de casa în care locuiește.

Sunt o femeie în vârstă de 67 ani, bolnavă. De anul trecut, viața mi s-a schimbat complet și nu în bine. În curtea vecinului, la doar trei metri de intrarea în locuința mea, funcționează un adăpost ilegal de câini și pisici. Zeci de câini și zeci de pisici sunt ținute în curtea și în casa vecină. Este un zgomot si miros insuportabil atât ziua cât și noaptea. În plus, noaptea, sunt aduși câini cu mașinile la acest adăpost și astfel zgomotul este și mai mare. Sunt nopți în șir când nu pot dormi din această cauză. Am depus  plângeri la Primăria și Poliția Ghioroc si la  ANSVSA dar, în mare parte, degeaba.  Uneori câinii scapă și în grădina mea și sunt în pericol de a fi mușcată…”, ne-a povestit vădit afectată doamna R. din Miniș.

De-a lungul timpului, femeia a făcut mai multe sesizări organelor abilitate în a lua măsuri pentru soluționarea acestei probleme deloc de neglijat, ultima dintre acestea fiind chiar către Primăria din Ghioroc, în data de 28 septembrie 2018, susținută fiind în acest demers și de alți vecini deranjați de gălăgia și mirosul provenite de la acest adăpost:

”Este plină curtea și casa… Numărul nu îl știi niciodată, pentru că sunt aduși și duși câini și pisici non stop, noaptea în special. Să tot fie, nu știu, undeva între 30-60 de câini și pisici. Atât zgomotul cât și mirosul au devenit insuportabile pentru mulți dintre noi. Liniște oricum nu mai avem, pentru că reclamanții sunt amenințați cu tribunalul, iar de cele mai multe ori ni se râde în față și ni se spune că orice ar fi ei nu renunță”, ne-a spus revoltat un alt vecin.

Că adăpostul funcționează în afara legii, vine să o demonstreze chiar sancțiunea aplicată în baza Legii nr.61/1991 de către reprezentanții Postului de Poliție Ghioroc, chiar la începutul acestei luni:

Conform ultimelor informații, se pare că stăpânii animalelor ar fi primit și un termen de o lună de la ANSVSA pentru a le muta la distanța cerută de lege, termen care ar expira în data de 11 noiembrie a acestui an, însă, la cum decurg lucrurile, vecinii acestora nu au prea multe speranțe în soluționarea problemei.

”N-aș vrea să fiu greșit înțeleasă. Eu iubesc animalele. Chiar apreciez disponibilitatea vecinilor în a le ajuta, însă, și dumnealor ar trebui să înțeleagă că dragostea lor pentru animale n-ar trebui să ne dea nouă peste cap viețile, să ne fure somnul sau chiar sănătatea în cazul meu… Nădăjduiesc sincer ca autoritățile să intervină pentru rezolvarea acestei situații, iar adăpostul să funcționeze exact așa cum spune Legea. Animalele alea au nevoie de ajutor, dar nu așa!”, a ținut să mai menționeze doamna R.

Toată prețuirea pentru iubitorii de animale, salvatorii animalelelor nimănui, însă, când prețul pentru această dragoste este plătit în neliniștea și periclitarea sănătății semenilor, a unei femei de 67 de ani, poate că intrarea în legalitate ar trebui să fie primul pas în această direcție și sperăm ca autoritățile să ia măsurile necesare, astfel încât liniștea din Miniș să fie restabilită, atât pentru oameni cât și pentru animale.

 

Facebook Comments