Felnacul vrea o clasare fruntaşă în noul sezon de Liga 4: „Nu ne dăm la o parte”!

by Sorin Haut

Victoria Felnac s-a înscris la startul mini-campionatului de fotbal al Ligii 4 Arad, ediţie hibrid ce debutează sâmbătă, 27 martie. Cu doar nouă echipe la start, care şi-au asumat acelaşi protocol medical de anul trecut privind fotbalul amator – în discuţie fiind în principal testele PCR pentru COVID-19 – primul eşalon judeţean va fi unul inedit. Atât din punct de vedere al numărului de participante cât şi al sistemului de disputare, cu doar nouă etape regulate. Din păcate, pandemia de coronavirus şi pauza competiţională de aproape un an au scos din circuit mulţi jucători, iar printre ei se numără şi câţiva ai Felnacului. Iar cel mai important şi experimentat este Răzvan Fritea, care şi-a pus ghetele în cui. Ponta a renunţat şi el la fotbal, la fel ca şi fratele lui Răzvan, Vali Fritea, Paşcu s-a întors acasă, la Sighet, despărţindu-se automat de Felnac. În fine, Gyebnar are probleme la genunchi şi nu intră în calcul pentru acest sezon. Călin Şiclovan nu a mai rămas nici el la echipă, astfel că la un calcul simplu, “VI-FE” a pierdut 5-6 titulari de drept, jucători foarte buni pentru acest nivel. În schimb, cei din conducere şi din staff-ul tehnic, în frunte cu preşedintele Alexandru Sabău şi antrenorul Lucian Ciba, s-au mişcat repede şi au adus întăriri la nivel de lot:

Schimbări importante la nivel de lot, după un an de pauză

I-am adus pe Alexandru Pasăre, fost atacant la Zădăreni şi Sântana, mijlocaşul central Marius Sârbu, de la Dudeştii Vechi, Carlos Burian, jucător de atac cu experienţă şi la nivel de Liga a III-a, dar mai avem discuţii şi cu alţi 1-2 jucători. Din vechea gardă au rămas alţi câţiva băieţi cu experienţă, cum ar fi Rusu, în poartă, Istin sau Băd. Juniorii Traian Ciba, pe care l-am adus de la Pecica şi Daniel Paulin (n.n.produs al Viitorului Arad) completează şi ei lotul. Nu a fost deloc uşor să înlocuim jucătorii pe care i-am pierdut, probabil noi am suferit cel mai mult din acest punct de vedere. Dar nu ne dăm la o parte, chiar dacă nu avem gânduri de promovare”, ne-a declarat preşedintele Victoriei Felnac, Alexandru Sabău. Obiectivul formaţiei felnăcane, ce dispune de o bază sportivă de invidiat la nivel de judeţ şi de unul din cele mai bune gazoane – pe care s-a antrenat în iarnă chiar şi prim divizionara Viitorul Constanţa – este o clasare în primele cinci locuri:

Alex Sabău: “Vrem o clasare în primele patru-cinci locuri”

Vrem o clasare în primele 4-5 locuri, sperăm să terminăm cu bine campionatul, în sensul ca această pandemie să nu ne oprească din competiţie. Ineul, Curticiul, Zăbraniul şi chiar Păulişul sunt echipe cu loturi valoroase, au pretenţii şi ambiţii de promovare, dar suntem şi noi acolo, în prima linie. Ne-am asumat şi testările PCR pentru coronavirus, iar pe această cale dorim să mulţumim autorităţilor locale şi domnului primar Ioan Maliţa pentru spriijinul permanent pe care ni-l acordă. Terenul arată bine, totul este pregătit şi suntem nerăbdători să jucăm din nou un meci oficial, pe puncte, după atâta timp”, spune Sabău. “VI-FE” debutează în noua stagiune pe teren propriu, în compania celor de la ACS Ineu, meci programat sâmbătă, de la ora 15.

Debutează acasă, în faţa Ineului: “Meci greu, cu o echipă bună”

Sâmbătă avem un prim meci greu, cu Ineul, cei de acolo aducându-şi în iarnă jucători cu experienţă. Am reuşit să legăm câteva meciuri amicale şi eu zic că suntem destul de pregătiţi pentru restart. Programul ne avantajează, în sensul că vom juca cinci meciuri acasă şi doar trei în deplasare, iar cam toate echipele cu pretenţii vor veni la Felnac”, conchide Alex Sabău, cel care a preluat cu brio munca regretatului Dan Ristin. Felnacul a disputat în iarnă o serie de jocuri de verificare, printre care cele cu Viitorul Caporal Alexa, 4-1 (Pasăre, Băd, Bogdan, Răduț), Şoimii Lipova, 0-4, după 0-0 la pauză şi “dubla” cu Şoimii Şimand, 3-3 în deplasare (Edu, Pasăre, Băd) şi 3-1 acasă (Băd, S.Bogdan şi Boc).

Facebook Comments