Felnacul este vicecampioană de toamnă în Liga 4! Alex Sabău: „Obiectivul e play-off-ul, suntem în grafic”

by Sorin Haut

Victoria Felnac a fost învinsă cu 3-1 la Pâncota, în etapa a noua, ultima a turului de campionat din Liga 4 Arad la fotbal. Reuşita formaţiei pregătite de Lucian Ciba a purtat semnătura lui Ghergar, în prima repriză. “VI-FE” a condus la pauză cu 1-0, dar avea să fie întoarsă în partea a doua, când băieţii lui Miţiţi s-au dovedit mai determinaţi şi inspiraţi la finalizare. Felnacul a început meciul cu: F.Rusu – Mocan, A.Rusu, Istin, D.Morariu – Dancă, S.Măgulean (79 Fritea), Tomuț, Drîgla – Ghergar, Puie (71 Băd, 90 Asandului). Printre jucătorii cu mare experiență ai lui “VI-FE” se numără şi Adrian Rusu, 37 ani, fostul fundaș de Liga 1 al celor de la UTA, FC Brașov, Rapid sau Pandurii revenind în iarbă alături de fratele său, Florin, aflat între buturile felnăcane. Și asta după ce revenise la prima echipă un alt prim divizionar, Răzvan Fritea. Victoria Felnac a suferit în Podgorie a treia înfrângere a sezonului și se află acum la șase puncte în spatele liderului şi campioanei de toamnă, ACB Ineu. În ciuda acestui ultim eşec, Felnacul a avut o prestaţie foarte bună în turul de campionat, pe care îl termină pe un excelent loc doi, cu 18 puncte, un bilanţ de şase victorii şi trei înfrângeri şi un golaveraj de 26-14.

Cel mai bun atac din campionat, Dancă şi Puie – golgheteri

Cu atacanţi pe care şi i-ar dori poate chiar divizionare de Liga a III-a, trupa lui Ciba are cea mai bună ofensivă de până acum a campionatului şi a legat patru victorii la rând (4-1 cu Sîntana, 3-2 cu Păulişul, 3-1 la Socodor şi 2-1 cu Zăbraniul) în rundele 5-8, serie care a propulsat-o în postura de vicelider al Ligii a IV-a! Felnacul se poate lăuda şi cu scorul turului, acea victorie cu 8-0 din etapa a treia în faţa Şimandului. După nouă etape, golgheterii echipei sunt Puie şi Dancă, ambii cu cinci reuşite, secondaţi de Băd şi Ghergar, ambii cu patru goluri şi Drîgla, autor a trei goluri. “Alb-roşii” se numără printre candidaţii la o clasare în play-off (locurile 1-4), alături bineînţeles de ACB Ineu, 24 de puncte, CS Socodor, locul 3, cu 16 puncte, CS Glogovăţ, locul 4, 15 puncte, Podgoria Pîncota, locul 5, cu 13 puncte, Unirea Sîntana, locul 6, cu 12 puncte şi CS Beliu, locul 7, 11 puncte. Zăbraniul, 9 puncte, Păulişul, 7 şi Şimandul, 4 puncte, par să fi pierdut contactul cu poziţiile fruntaşe, clasându-se pe ultimele trei poziţii la final de tur.

Alex Sabău: “Per total, suntem mulţumiţi după primele nouă etape”

Per total, suntem mulţumiţi de acest loc doi, care nu aş putea să spun că e chiar nesperat, vizavi de ce lot avem. Am început mai greu campionatul, dar apoi ne-am dat drumul, băieţii s-au antrenat exemplar, iar condiţiile sunt foarte bune la Felnac. Pe această cale mulţumim Primăriei pentru tot sprijinul. Obiectivul nostru este calificarea în play-off, deci pot spune că la finalul turului suntem în grafic. Am bătut palma şi cu câţiva jucători de experienţă, cum sunt Adi Rusu, Dubeştean sau Răzvan Fritea, care ne vor ajuta când şi cât vor putea, pe parcursul campionatului. Asta pentru că am avut în ultima perioadă destule probleme de lot. De exempu, la meciul de la Pîncota nu i-am avut pe Edu şi Şiclovan, ambii bolnavi, iar Pasăre a fost suspendat. Cel mai mult mă bucură faptul că suntem bine la juniori, îi avem pe Dancă şi Mocan, doi băieţi serioşi şi talentaţi. Cred că Ineul are cel mai echilibrat lot, tinereţea îmbinându-se la ei foarte bine cu experienţa, dar în general echipele sunt echilibrate, orice se poate întâmpla în retur”, ne-a declarat preşedintele Felnacului, Alexandru Sabău, cel care a reuşit să facă din gazonul arenei de la Felnac o „bijuterie” cel puţin pentru acest nivel. Dar probabil că echipe din eşaloane superioare râvnesc la un astfel de teren.

“VI-FE” începe returul la Beliu: “Un meci greu, de luptă”

Returul Ligii 4 Arad începe sâmbătă, 23 octombrie, ora 11, când Felnacul se deplasează la Beliu, meci foarte important în economia luptei pentru play-off. În tur, “VI-FE” s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Băd. “Ne aşteaptă un meci greu şi de luptă la Beliu, ei joacă bine acasă. Sperăm să trecem cu bine peste acest prim duel al returului. Se mai joacă patru etape în acest an, trebuie să facem jocuri şi rezultate bune, pentru a ne menţine acolo sus, în clasament”, mai spune Alex Sabău.

Facebook Comments