Felnacul are ambiţii de Top 5 în Liga a IV-a! Alex Sabău: „Avem un lot bun şi echilibrat”

by Sorin Haut

Victoria Felnac intră în linie dreaptă pentru startul în noul sezon al Ligii a IV-a la fotbal, iar ambiţiile sunt destul de mari, obiectivul echipei fiind unul clar: “Ne propunem o clasare în Top 5, eu zic că şi play-off-ul este accesibil. Cam toate echipele sunt bune şi echilibrate, nu văd vreo favorită clară. Avem un lot bun şi echilibrat, chiar şi numeric stăm ok. Ne-am acoperit bine şi la juniori, la ce investiţii s-au făcut la Felnac trebuie să ne propunem mai mult faţă de anii trecuţi”, ne-a declarat preşedintele Felnacului, Alexandru Sabău. Dan Puie este ultima achiziţie importantă, ex-pecicanul completând o linie de atac experimentată. Au mai venit trei juniori, Andrei Mocan, fundaş dreapta de la Cermei, Denis Dancă, mijlocaş de bandă, ultima oară la Semlac dar care aparţine de Viitorul Arad şi Carlos Roşu, tot jucător de linie mediană. Mijlocaşul central Gabi Pop, ultima oară la Păulişana Păuliş şi finalist al Cupei României cu UTA U19 în 2017 şi cei doi şimăndani, Dan Morariu, fundaş şi Asandului, mijlocaş, completează lista de achiziţii a lui “VI-FE”. De asemenea, Mădălin Tomuţ este definitiv jucătorul celor de la Felnac. În schimb, Victoria a pierdut o serie de jucători importanţi în această vară, în special mijlocaşi, iar antrenorul Lucian Ciba va avea destul de lucru pentru a aduce echipa în plutonul fruntaş al campionatului:

Alex Sabău ridică ştacheta: Trebuie să ne propunem mai mult”

Stăm destul de bine pe apărare şi în atac, ceva probleme avem în centrul liniei de mijloc, unde mai îmi doream un jucător de creaţie. Mă cam încurcă regula cu doi juniori în teren, acolo stăm cel mai rău din punct de vedere calitativ, dar sper să ne descurcăm. Echipele sunt apropiate valoric şi probabil diferenţa o va face forma de moment. Ne propunem, la fel ca multe dintre combatante, o clasare superioară, în primele cinci locuri”, ne-a declarat Ciba. După un prim amical câştigat cu AS Vinga, 4-1, au urmat alte teste cu colege de eşalon, Victoria Zăbrani, 1-4 (Edu), Şoimii Șimand, 3-1 şi CS Glogovăț, 4-2 (Ghergar, S.Măgulean, Şiclovan şi Dancă). Cu Şoimii Lipova nu s-a mai jucat, pentru că divizionara terţă a debutat săptămâna trecută în Cupa României, iar felnăcanii au avut un ultim weekend liber, ca urmare a faptului că pe terenul lor au avut loc spectacolele dedicate zilelor comunei. În prima etapă de campionat, Victoria Felnac are meci acasă sâmbătă, 21 august, ora 18, cu CS Beliu, formaţie preluată din această vară de ex-utistul Alex Manea, cu un dublu rol, de antrenor-jucător.

Dan Puie completează atacul, debutul e sâmbătă, cu Beliu!

La fel ca şi Felnacul, belenii propun o echipă  destul de experimentată şi solidă, din care iese în evidenţă achiziţia verii, Iosif Gherghel, fost la Zăbrani. “Ne aşteaptă un meci greu, cu o echipă bună şi cu ambiţii de locuri fruntaşe, la fel ca noi. E Manea acolo, mai au câţiva jucători cu experienţă, dar am înţeles că nu stau nici ei prea bine cu juniorii. Ne dorim să începem bine, programul ne este uşor favorabil în tur, în sensul că avem cinci meciuri acasă şi cu majoritatea echipelor mai bine cotate jucăm tot pe teren propriu”, mai spune Ciba. Vă reamintim că Felnacul a luat parte şi la mini-sezonul fotbalistic din primăvara acestui an, cu doar nouă echipe înscrise la start şi tot atâtea etape. “VI-FE” a ocupat la final locul şase, rezultat bun având în vedere că se venea după o pauză competiţională de mai bine de un an, datorată pandemiei de coronavirus.

Facebook Comments