Felnacul a spart gheaţa: egal în inferioritate şi gol în prelungiri, cu Frontiera Curtici!

by Sorin Haut

Victoria Felnac a jucat în inferioritate numerică aproape un meci întreg în faţa Frontierei Curtici, duel contând pentru etapa a treia a “Turneului de desemnare a campioanei judeţene”, cum se intitulează mini-sezonul de Liga 4 Arad. Oaspeţii au deschis scorul repede, în minutul 10, prin Brânduşe, pentru ca în minutul 14, centralul Herţeg să îl elimine pentru proteste pe Ardelean, ca urmare a două cartonaşe galbene! “Le-am făcut cadou acel gol, din debut, cu o pasă greşită acasă şi apoi ceva ezitări în careu, după care a venit acea eliminare pentru proteste. Din punctul meu de vedere uşor acordată, pentru că nu a înjurat, plus că nu ai cum să rupi un joc atât de uşor, cu două galbene la aceeaşi fază”, spune antrenorul lui “VI-FE”, Lucian Ciba. Doar că în zece oameni, Felnacul a alergat mai mult şi cu o atitudine corectă a avut destule ocazii şi a reuşit să obţină un punct meritat, cu un gol marcat cu capul de Şiclovan, în al doilea minut de prelungiri! “Băieţii au jucat bine chiar şi în zece oameni, sunt mulţumit de joc şi mai ales de atitudine, cred că am dacă am fi jucat 11 la 11, dar cu aceeaşi atitudine şi determinare, am fi putut câştiga. Dar cine ştie cum se juca în acele condiţii. Cred că am meritat acest punct, am avut ocazii, am presat şi am crezut până la final într-un rezultat pozitiv. Echipa a făcut un efort mare, iar răsplata a venit. Să nu uităm că am înfruntat o echipă foarte bună, cu jucători experimentaţi, care au evoluat la nivelul Ligii a II-a sau a III-a. Mă bucur că am spart gheaţa în campionat, e primul punct, de moral, iar de acum sperăm să vină şi victoriile”, mai spune Ciba, care a început meciul de astăzi în formula: Rusu – Doboş, Şiclovan, Istin, Tomuţ – Drîgla, Bogdan, Ardelean, Măgulean – Pasăre, Burian. Au mai jucat Băd şi Edu.

Ciba: „Băieţii au meritat, joc bun şi atitudine excelentă în zece oameni”

Frontiera Curtici a avut în teren jucători cu experienţă, precum Norbert Varga, Alin Gligor, Tombaye Calvin, Alin Mihai sau Petrică Huţanu. “Grănicerii” pierd două puncte mari în lupta pentru câştigarea campionatului, mai ales că debutul lor a fost unul pozitiv, victorie cu 1-0 în runda inaugurală, la Zăbrani. În schimb, Victoria Felnac bifează primul punct în după trei etape, după ce în primele două runde a pierdut, 0-1 acasă cu Ineul şi 1-4 la Socodor. “Cu Ineul am avut mare ghinion, am şi ratat 11 metri, dar şi singuri cu portarul, iar pe final nu ne-am mulţumit cu egalul, primind gol chiar la ultima fază. Dar sunt mulţumit de acel joc, în schimb sunt supărat pentru atitudinea de la Socodor, unde am şi jucat rău, cu toate că scorul a fost exagerat. Per total, a fost bine în două meciuri, fără însă a ne mulţumi rezultatele, pentru că ne-am ales cu un singur punct. Sigur că ne dorim mai mult, obiectivul e să jucăm cât mai bine şi să facem puncte”, mai spune Ciba. După ce AJF Arad s-a conformat în urma anunţului venit de la FRF, cu privire la data la care trebuie anunţată campioana judeţeană şi a introdus în calendar trei etape intermediare, Felnacul se pregăteşte de un ritm infernal, cu care nu a mai fost obişnuită în anii trecuţi: “Ne aşteaptă meciuri grele, avem şi ceva probleme de lot, iar mulţi din băieţi vor avea probleme cu aceste etape de miercuri, în condiţiille în care ei lucrează. Mai sunt şi aceste teste pentru Covid-19, cu care încă nu avem probleme, doar un caz la un junior înaintea primei etape. Sperăm să facem faţă cu brio acestui program încărcat şi să obţinem rezultate cât mai bune”, conchide antrenorul Felnacului.

Urmează o săptămână cu două etape, una intermediară

Victoria urmează să joace miercuri, 21 aprilie, la Şimand, iar sâmbătă, 24 aprilie, o primeşte pe teren propriu pe cealaltă Victoria, din Zăbrani. Ca urmare a modificărilor din calendar, “VI-FE” mai are până la finalul acestui mini-campionat în care se joacă doar nouă etape, într-o singură manşă, următoarele jocuri: în etapa a şasea stă, ca urmare a numărului impar de echipe participante, etapa a şaptea, pe 1 mai, cu UTA II, etapa a opta, miercuri, 5 mai, tot acasă cu Păulişana Păuliş şi etapa a noua, ultima, în 8 mai, în deplasare la Unirea Sântana. Revenind la runda a treia, iată şi celelalte rezultate consemnate astăzi: Victoria Zăbrani – UTA II 3-0 (s-a jucat miercuri), Păulişana Păuliş – CS Socodor 3-3 şi Unirea Sântana – ACS Ineu 3-1. Şoimii Şimand a stat. În clasament conduce Unirea Sântana, singura echipă cu punctaj maxim, 9 puncte, urmată de Zăbrani şi Ineu, ambele cu 6 puncte. Urmează pe locurile 4-5 Socodorul şi Curticiul, cu 4 puncte, dar şi cu doar două meciuri disputate. Felnacul e pe opt, cu 1 punct, la egalitate cu Păulişul, iar ultima clasată e UTA II, singura formaţie rămasă la cota zero. Tot miercuri, 21 aprilie, în etapa a patra, mai avem meciurile: UTA II – ACB Ineu (se joacă marţi, 20 aprilie), Socodor – Sântana şi Curtici – Păuliș, Zăbrani va sta.

Liga 4 Arad, etapa a treia:

Victoria Felnac – Frontiera Curtici   1-1

S. Șiclovan 90+2 / Fl. Brândușe 10

Păulișana Păuliș – ACS Socodor   3-3

N. Marc 8, Piț 18, Măgureanu 22 / Purtan 57, Sulea 77 și 84

Unirea Sântana – CS Ineu   3-1

Stanciu 3 și 34, D. Marc 24 / D. Florea 75

Victoria Zăbrani – UTA II 3-0

Gherghel 41, 64, Zele 66

Șoimii Șimand a stat.

Clasament

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etapa următoare (20/21 aprilie): UTA II – ACB Ineu, Socodor – Sântana, Curtici – Păuliș, Șimand – Felnac. Zăbrani stă.

 

 

 

Facebook Comments