Felnacul a câștigat cu 7-0 la Zăbrani și este în formă maximă pe finalul turului Ligii a IV-a

by Sorin Haut

Victoria Zăbrani a fost doar o haltă în calea formației lui Lucian Ciba, care și-a intrat în formă maximă din octombrie încoace. După ce a făcut scorul campionatului în etapa a 13-a, administrându-i satelitului celor de la ACS Ineu un neverosimil 14-1, Felnacul a bifat a doua goleadă în runda de astăzi, când s-a impus cu 7-0 pe terenul celor din Zăbrani! Au marcat A. Mitu 15, 35, Lasc 37, 47, Rădulescu 12, Drîglă 14 și Bonchiș 85, la capătul unui meci controlat cu autoritate de felnăcani. La pauză era deja 5-0 pentru echipa lui Ciba, iar în partea a doua motoarele au mai fost reduse. Chiar și așa, „VI-FE” a mai punctat de două ori pentru o victorie categorică, care confirmă forma excelentă din ultima lună și jumătate. Rusu – Mocan, Țugulescu, Istin, Morariu, Tomuț, Măgulean (Buz), Drîgla, Mitu (Beracko), Rădulescu (Olariu), Lasc (Bonchiș) a fost formula Felnacului în meciul cu trupa lui Leo Pința. Concluziile le trage chiar antrenorul Lucian Ciba: „Sincer, mi-a fost puțin frică de acest meci, pentru că terenul a fost foarte greu, îmbibat cu apă. Dar băieții au avut o atitudine bună, a fost ce trebuie. Nu am făcut greșeli, mai mult am speculat erorile lor, cu toate că scorul putea fi mai mare, noi ratând alte ocazii foarte mari. Nu neapărat că avem poftă de goluri pe final de an, cu toate că am marcat de 25 de ori în trei etape, poate cât o formație de mijlocul clasamentului într-un tur, dar băieții au înțeles că noi suntem o echipă de muncitori, foarte bine pregătită, dar care trebuie să abordeze foarte serios fiecare meci. După acel joc cu Sântana, au conștientizat că doar cu muncă și atitudinea potrivită putem ajunge la rezultatele dorite, trebuie să dăm maximum în fiecare meci, indiferent de adversară și să nu mai facem cadouri.”  Practic, după dușul rece de la Sebiș, când pierdea cu 4-0 în runda a șaptea, Felnacul și-a dat restart și a bătut tot ce a prins în cale și nu oricum, ci la scor.

Victorie cu 7-0 la Zăbrani, au dat 25 de goluri în trei etape!

Așadar, echipa a reacționat prompt, exact pe placul antrenorului Lucian Ciba, câștigând pe linie, 10-1 cu FC Sântana 2016, în optimile județene ale Cupei și apoi șase partide în campionat: 5-2 cu Podgoria Pâncota, 4-1 la Victoria Nădlac, 3-1 cu CS Glogovăț, 4-0 la Unirea Sântana, cu siguranță cea mai prețioasă victorie a finalului de an, 14-1 cu ACS ACB Ineu și 7-0 la Victoria Zăbrani, sâmbătă. Succesele au propulsat-o în careul de ași, acolo unde își dorește și conducerea clubului, cu potențial de a ataca podiumul și, de ce nu, chiar lupta pentru promovare. Poate singurul regret, pentru că echipa a ajuns în vârf de formă, e că se încheie sezonul de toamnă odată cu etapa restantă, a 5-a, când Felnacul va juca pe 30 noiembrie sau 2 decembrie la Macea, asta nu înainte ca în weekendul următor (25 noiembrie), Victoria să primească vizita Șimandului în ultima etapă a turului, un meci ce nu se anunță deloc ușor, mai ales după ce Șoimii au blocat astăzi Sântana lui Adrian Abrudean.

Ciba: „Nu văd vreo favorită la promovare, totul se joacă!”

Șimandul este o echipă incomodă, preocupată de joc, nu ne va fi ușor, dar important e să câștigăm ultimele două meciuri din acest an, pentru a ne menține acolo sus, între primele clasate. Personal, îmi doream mai mult de la acest tur, să fim chiar pe primul loc, dar e bine și așa, să nu uităm unde am fost acum câteva etape și iată-ne acum reveniți între primele 4-5 echipe ale campionatului, unde consider că ne este locul. Nu văd vreo favorită la promovare, Curticiul mi s-a părut cea mai preocupată de fotbal dintre adversarele din față, dar totul se joacă, trebuie să ne menținem șirul victoriilor și în iarnă se mai pot întâmpla lucruri. Cert este că primele șase clasate își merită locul și sunt cele mai bune echipe din campionat, vedem la final în ce ordine”, mai spune Ciba.

Încă două meciuri în acest an, cu Șimandul și la Macea

Revenind la etapa a 14-a, penultima a turului, iată și celelalte rezultate consemnate astăzi: Șoimii Șimand – Unirea Sântana 1-1, Păulișana Păuliș – CS Glogovăț 2-1, Viitorul Arad – Podgoria Pâncota 2-1, Athletico Vinga – Național Sebiș 2-0, Voința Macea – Frontiera Curtici 1-5 și CS Beliu – Victoria Nădlac (neprezentare oaspeți). În clasamentul Ligii 4 Arad continuă să conducă surpriza plăcută, Păulișana Păuliș, 33 de puncte, urmată de Frontiera Curtici, 30, Viitorul Arad, 29, Victoria Felnac, 25, Unirea Sântana, 24 și Șoimii Șimand, 23 de puncte. Cu mențiunea că primele două clasate au un meci în plus disputat, ele urmând să stea, pe rând, în ultimele jocuri din acest an.

Facebook Comments