UPDATE: Federaţia a sesizat Interpolul, în cazul Braşov – ICIM?!

by Sorin Haut

Cea mai recentă şedinţă a Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet, cu prezenţa a 12 membri, a luat în discuţie şi celebrul caz de suspiciune de incorectitudine, din meciul Olimpia Braşov – FCC ICIM Arad, contând pentru prima fază a Cupei României. Vă reamintim că pe 22 octombrie, tot într-o şedinţă a CD din cadrul Federaţiei, conducerea forului s-a autosesizat cu privire la finalul manşei retur din confruntarea amintită mai sus, existând suspiciuni de incorectitudine în legătură cu stabilirea echipei câștigătoare și a echipei „lucky loser”, pentru faza următoare a Cupei. Mai concret, în ultimele 39 de secunde, cele incriminate de către federație, brașovencele marcau patru puncte la rând, pe greșeli nepermise ale arădencelor. Astfel, CSU Olimpia Brașov se califica din postură de lucky loser. Federația Română de Baschet a chemat conducerile, antrenorii și jucătoarele implicate pentru a analiza ultimul minut al partidei din filmările video, iar în urma poziţiei acestora, comunicarea FRB e următoarea:
Consiliul Director şi-a declinat competenţa
“In urma prezentarii, de catre reprezentantii cluburilor, a punctelor de vedere asupra desfasurarii jocului retur din turul 1 al CRF dintre echipele CSTBv Olimpia CSU Brasov si FCC ICIM CSB Arad, pentru eliminarea oricaror suspiciuni referitoare la corecta desfasurare a jocului si intrucat Consiliul Director nu are competenta de organ de ancheta, Consiliul Director a hotarat, cu 9 voturi pentru, 2 impotriva si 1 abtinere, declinarea competentei si sesizarea autoritatilor de specialitate in acest caz.” Aşadar, cazul merge pe mâna organelor de anchetă, iar cei de la totalbaschet.ro au informaţii că ar fi fost sesizat chiar Interpolul, ce ar avea competenţe de această speţă! ICIM şi Olimpia se vor afla din nou, faţă în faţă, chiar vineri, 7 decembrie, de această dată în campionat, într-un meci contând pentru etapa a 9-a a Ligii Naţionale. Confruntarea se va disputa în Polivalenta arădeană, cu începere de la ora 18:30.
Ce ghinion! Cu Sepsi, în sferturile Cupei
Altfel, sorţii au fost nemiloşi, astăzi, cu FCC ICIM Arad, la tragerea la sorţi a sferturilor de finală din Cupa României. Echipa pregătită de Miljan Medvedj va înfrunta, în dublă manşă, pe 27 februarie şi 6 martie 2019, chiar campioana “en-titre” şi liderul neînvins al campionatului, Sepsi Sfântu Gheorghe. Astfel, şansele ca Aradul să se califice la turneul final din 30-31 martie sunt foarte reduse. Sferturile mai programează o dublă confruntare interesantă, cea dintre CSM Târgovişte şi CSM Satu Mare, dar şi alte două dueluri mai puţin atractive: Phoenix Constanţa – CSM Alexandria şi ACS KSE Târgu Secuiesc – Olimpia Braşov.
UPDATE: Cei de la totalbaschet.ro au informaţii că ar fi fost sesizat chiar Interpolul, ce ar avea competenţe pe speţa respectivă! Rămâne de văzut cum se va solda acest caz extrem de misterios, în care reprezentanţii ambelor echipe au negat orice fel de înţelegere sau blat, aşa cum suspectează Federaţia că s-ar fi întâmplat lucrurile.

Facebook Comments