UPDATE: Handbalul continuă, Crişul merge direct la turneul semifinal!

by Sorin Haut

UPDATE: Site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal anunţă că în cadrul Consiliului de Administraţie de astăzi s-a luat decizia ca meciurile rămase din sezonul regulat al ligii secunde să nu se mai dispute, astfel că Crișul Chişineu Criş – lider în seria D, va juca direct la turneul semifinal din perioada 12-14 iunie. La masculin, HC Beldiman Arad și-a încheiat participarea în liga secundă a seniorilor.

Ştire iniţială:

Reunit miercuri online, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis că sezonul 2019-2020 se va încheia pe teren, chiar dacă meciurile se vor disputa cu tribunele goale, anunţă handbalmania.ro. De menționat că 10 din cei 14 membri ai CA participanți au fost pentru continuarea sezonului după varianta propusă de Federație. Rămâne de văzut dacă și autoritățile vor fi de acord cu calendarul aprobat de FRH. Aşadar, în liga secundă feminină, cea care ne interesează direct şi unde Crişul Chişineu Criş conduce în seria D, se va merge pe calendarul discutat săptămâna trecută. În aceste condiţii, arădencele ar trebui să dispute ultimele trei runde din sezonul regulat pe 30 mai – când se joacă şi derby-ul decisiv pentru câştigarea seriei, cu Tg.Mureş, 3 și 6 iunie.

Totul însă ar putea cădea dacă starea de urgenţă s-ar prelungi, sau dacă autorităţile nu vor da undă verde pentru competiţii sportive, aşa cum de altfel a dat de înţeles, în cursul zilei de ieri, Ministrul Sănătăţii. 12-14 iunie şi – eventual, dacă vor accede la turneul final – 19-21 iunie sunt perioadele în care handbalistele Crişului ar trebui să forţeze accederea în Liga Florilor. Federaţia a decis că meritul sportiv este primordial, refuzând să anuleze sezonul sau să „îngheţe” campionatele. În 28-30 iunie este programat barajul de promovare. Să vedem însă dacă acest calendar se va păstra sau dacă planurile nu vor mai suferi modificări, în funcţie de ce va decide Guvernul.

HC Beldiman mai are de jucat un retur

Aradul are reprezentantă şi în liga secundă masculină a seniorilor, acolo unde debutanta HC Beldiman ocupă penultimul loc în seria D. Băieţii mai au de jucat şapte meciuri, contând pentru returul II al Diviziei A, dar programul va trebui să fie ceva mai comprimat decât la feminin şi să se joace chiar etape intermediare. Asta pentru că se respectă calendarul fetelor, cu turnee semifinale şi finale pe 12-14 iunie, respectiv 19-21 iunie.

 

Facebook Comments