FCSB – UTA sau liderul Ligii 1 vs. campioana deplasărilor! Arădenii au examen dur pe Arena Naţională

by Sorin Haut

FCSB – UTA se joacă sâmbătă, ora 21:30, pe Arena Naţională şi este fără îndoială cel mai atractiv meci al etapei a 12-a din Liga 1. Pe loc de play-off şi neînvinsă în deplasări în 2020, nou promovata e revelaţia din prima ligă, iar liderul campionatului are motive să îşi facă griji. Trupa lui Gyuszi Balint a dat lovitura etapa trecută chiar în Gruia, pe terenul campioanei CFR Cluj, iar acum îi pune gând rău şi formaţiei lui Becali, în mare formă şi ea. FCSB are şase victorii la rând în Liga 1 şi atacă un record istoric al clubului, deținut de trupa lui Lăcătuș în primăvara lui 2008. De cealaltă parte, UTA nu a mai pierdut pe teren străin de peste un an, ultimul eşec datând tocmai din 1 decembrie 2019, în liga secundă, când UTA pierdea la Călărași, 0-1. De atunci, a urmat în acest an o serie formidabilă în deplasare, şapte victorii şi patru egaluri! Totuşi, misiunea „roş-albilor” va fi foarte grea, mai ales că Toni Petrea şi-a recuperat miraculos golgheterii Man şi Tănase, accidentaţi la meciul cu Gaz Metan şi daţi apoi absenţi pentru o lungă perioadă de timp. Cei doi internaţionali ai FCSB-ului s-au vindecat însă în timp record în Serbia, la tămăduitoarea Marijana şi sunt apţi pentru meciul cu UTA. Pentru arădeanul Dennis Man ar putea fi un prim duel împotriva fostei sale echipe, UTA, la care s-a remarcat şi de unde s-a transferat a FCSB.

Man şi Tănase, recuperaţi în timp record!

Rămâne însă de văzut dacă FCSB îi va folosi şi va risca recidive după leziuni fibrilare, mai ales că pentru lider urmează apoi derby-urile cu CFR Cluj şi CSU Craiova. Olaru, cu probleme medicale şi Coman, în revenire după o lungă perioadă de absenţă, sunt incerţi şi ei pentru confruntarea cu UTA, dar Petrea are oricum soluţii pentru a alinia o formulă de start competitivă. În schimb, UTA dispune de aproape tot lotul pentru meciul de pe Arena Naţională. Nu mai are probleme cu COVID-ul după ce și portarul Moldovan a revenit la antrenamente, iar rezultatele testelor de miercuri au fost negative pe linie. Lăsându-l la o parte pe Hrezdac, în continuare în recuperare după operaţie, singurul jucător cu probleme medicale rămâne mijlocașul croat Klapan, care acuză o nouă recidivă musculară și are tot mai mici șanse să continue la Arad.

Arbitrează piteşteanul Cătălin Popa

Avantajată în dese rânduri de arbitraj în acest tur de campionat, ultima dovadă fiind chiar etapa trecută, când a câştigat dintr-un penalty inventat cu Gaz Metan, FCSB va fi „fluierată” la meciul cu UTA de unul din arbitrii controversaţi şi nesiguri ai campionatului, piteşteanul Cătălin Popa. Centralul din Trivale a gafat nu mai departe de acum câteva zile, în 16-mile Cupei României, când în loc să dicteze un penalty pentru Sepsi în meciul cu Turris, l-a eliminat gratuit pe un jucător al covăsnenilor. UTA nu a avut mari probleme cu arbitrajul până acum, dar e clar că la meciul de sâmbătă are destule motive să se teamă de acest Popa, cu afinităţi de-a lungul anilor pentru FCSB. Popa va fi ajutat la cele două margini de Daniel Mitruţi din Craiova şi Vlad Bârleanu, din…Bucureşti.

Facebook Comments