FCC UAV va disputa în weekend o nouă „dublă” de campionat, cu Phoenix Constanţa

by Sorin Haut

După ce a fost vitregită de suportul fanilor în duelul cu Triumf Botoşani, dar mai ales în derby-ul cu Satu Mare, FCC Baschet UAV Arad va avea parte din nou de meciuri cu spectatori. Proxima ocazie va fi sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 18, cu Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, lucru însă valabil doar pentru persoanele care posedă un certificat verde valid. Plus că în sală vor avea acces doar aproximativ 400 de spectatori, în limita a 30% din capacitatea Polivalentei. Pentru a reduce costurile și riscurile expunerii în condițiile epidemiologice actuale, cele două cluburi au ajuns la un acord să joace în această săptămână ambele meciuri din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin. Cum regulamentul nu permite ca ambele dueluri să aibă loc în același oraș, s-a apelat din nou la varianta sălii „Constantin Jude” din Timișoara. Cererea a fost aprobată de Comisia de Competiții, Legitimări, Transferări și Omologări din cadrul FR Baschet, iar returul dintre FCC UAV şi Phoenix va avea loc luni, 6 decembrie, de la ora 12.

„Galben-albastrele” rămân pe locul doi, sâmbătă revin fanii în tribune!

Vă reamintim că Aradul este singura echipă neînvinsă după opt etape de campionat. Cu toate astea, echipa lui Jose Araujo nu e încă lider, CSM Satu Mare având un meci în plus jucat. Etapa a opta a consemnat rezultatele: CSM Alexandria – Sirius Tg.Mureş 67-64, Phoenix Constanţa – CSM Satu Mare 59-87, Sepsi SIC – Univ.Cluj 73-39, Olimpia Braşov – Rapid Bucureşti 81-57, Agronomia Bucureşti – FCC UAV Arad 46-55 şi CSM Târgovişte – KSE Târgu Secuiesc 78-73. În clasament conduce Satu Mare, 15 puncte, urmată de Arad şi Alexandria, ambele cu 14 puncte şi Sepsi, 13 puncte, covăsnencele având şi ele un meci mai puţin disputat, la fel ca şi FCC UAV.

Arădencele s-au clasat pe locul 10 la Cupa României 3×3

Altfel, FCC UAV Arad a participat duminică şi la Cupa României 3×3, competiţie găzduită de Arena de Baschet din Bucureşti. În formula Adela Mercea, Veatriki Akathiotou, Alexandra Ghiţă şi Teodora Manea, “galben-albastrele” au încheiat pe locul 10, din 21 de echipe aliniate la start. Aradul a înregistrat, în grupa F, următoarele rezultate: 17-16 cu BC Sirius Tg.Mureş şi 11-19 cu Universitatea Cluj, în urma cărora a terminat a doua grupa, nereuşind să se califice în sferturi. Câştigătoare a Cupei a fost Sepsi Sfântu Gheorghe, 21-17 în finala cu Rapid 1 Bucureşti, iar bronzul a revenit fetelor de la Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, 16-13 în meciul pentru locurile 3-4 cu Agronomia Bucureşti. Pe 5 şi 6 s-au clasat CSM Târgovişte şi BC Sirius 2 Târgu Mureş. Primele şase clasate au câştigat premii în valoare totală de 10.000 de euro, care au fost donate unor cazuri sociale.

Facebook Comments