FCC UAV și-a adus pivot român de națională: “Aradul mi s-a părut o candidată bună la titlu!”

by Sorin Haut

FCC UAV Arad și-a asigurat serviciile pivotului naționalei României de baschet feminin, Anamaria Vîrjoghe. Sportiva în vârstă de 23 de ani s-a alăturat la finalul acestei săptămâni lotului condus de Bogdan Bulj. Vîrjoghe este unul dintre numele importante al baschetului feminin dâmbovițean al ultimilor ani. După prestații bune pentru CSM Târgoviște de la începutul carierei, aceasta a plecat peste ocean, în America, la Northwest Christian, de unde a fost transferată ulterior de Gonzaga University. Sezonul actual l-a petrecut în Grecia pentru GS Esperides Kalliotheas. Acolo, noua jucătoare a Aradului a strâns o medie de 10.5 puncte pe meci și 12 recuperări pentru o medie de 32.2 minute petrecute pe parchet.

Anamaria Vîrjoghe a evoluat alături de naționala condusă de Dan Calancea în campania de calificare la EuroBasket Women 2024. Cea mai bună prestație a avut-o în singura victorie (68-58) obținută de România în compania sportivelor din Islanda. Atunci, dâmbovițeanca a izbutit un double-double cu 21 de puncte și nu mai puțin de 17 recuperări.

Sportiva a oferit și primele declarații după semnarea contractului cu clubul arădean.

“Când am terminat în Grecia mi s-a părut că sezonul a fost prea scurt pentru mine și când am avut oportunitatea să aleg o echipă în România, Aradul mi s-a părut că este un candidat foarte bun la titlu. Pentru mine este o onoare, pot face antrenamente și pot juca încă o lună cu o echipă de top. Chiar vreau să ajut echipa cât pot de mult.

M-am uitat la foarte multe meciuri tot sezonul, am foarte multe coechipiere cu care am jucat la juniori în toate echipele din România. Primele 4, 5 echipe din România sunt chiar foarte ok: Sepsi, Arad, Constanța, Rapidul.”

Despre revenirea în campionatul românesc:

“A fost bună experiența în străinătate, cu foarte multă muncă, mai ales în Statele Unite. Când am venit înapoi în Europa am simțit schimbarea, pot să spun că este o diferență foarte mare între State și Europa. Nici în Grecia nivelul campionatului nu este cel mai ridicat, comparativ cu America.” (baschetarad.ro)

Facebook Comments