FCC UAV se află în fața primului trofeu al sezonului: Sepsi este, însă, mare favorită la câștigarea Cupei României!

by Sorin Haut

Turneul Final 8 al Cupei României la baschet feminin, ediția 2022-2023, se va desfășura în acest weekend, la Sfântu Gheorghe. Printre protagonistele acestui eveniment se numără și FCC UAV Arad, a doua favorită la câștigarea trofeului după campioana ultimilor ani și deținătoarea en-titre a Cupei, echipă ce nu a cunoscut încă înfrângerea în duelurile de pe plan intern din actuala stagiune! Sepsi a făcut o figură frumoasă și în FIBA EuroCup Women, unde a avansat până în faza optimilor de finală (eliminată de puternica Asvel Lyon), competiție pe care trupa de pe Mureș a părăsit-o încă din faza grupelor, ea revenind în a doua competiție continentală inter-cluburi după 12 ani de pauză. „Galben-albastrele” din Arad vor da piept în sferturile Cupei României cu KSE Hoya Târgu Secuiesc, echipă mediocră a campionatului, care în mod normal nu ar trebui să le pună mari probleme. Deși în meciul tur de campionat, FCC UAV s-a impus destul de greu în fața secuiencelor, cu 75-69. Prima adversară de la turneul final este pregătită de sârbul Ljubomir Kolarevic, are și patru straniere în lot, două sârboaice (Corda și Mitrovic) și două americance (Wilson și Hawks) și va avea probabil și atuul susținerii ceva mai mari din tribune, dat fiind că se joacă în secuime, acolo unde publicul din Sfântu Gheorghe va fi cu siguranță de partea celor de la Hoya.

În formulă completă spre secuime, revine căpitanul Brankica Hadzovic

Antrenorul vicecampioanei, Bogdan Bulj, are de gestionat o situație ceva mai dificilă decât înaintea altor meciuri importante, în sensul că lotul a suferit modificări importante în ultima perioadă, cu destule plecări dar și venirea a patru jucătoare noi (Pyka, Greene, Vaida și Bogicevic), la toate astea adăugându-se accidentarea căpitanului Hadzovic, care revine pe teren după aproape două luni de pauză. Probabil nu va fi în cea mai bună formă fizică, dar experiența sa le va fi de folos colegelor. Începutul de an nu a fost deloc bun, cu înfrângerile de la Constanța și Rapid, ce pun în pericol acum locul doi în campionat, înainte de play-off.  Chiar și așa, nu ar trebui să fie probleme în drumul spre finală, mai ales că se anunță un culoar favorabil, adversara din semifinale urmând să se aleagă dintre Agronomia București și Universitatea Cluj, două formații și mai slabe decât cea din Târgu Secuiesc. Calculele hârtiei indică o așteptată finală de Cupă între favoritele Sepsi și FCC UAV (luni, 27 februarie, ora 19, în direct pe Digi Sport), dar până acolo mai e de jucat.

Programul Final 8: se anunță o finală Sepsi – Arad, în direct pe Digi Sport!

Până una alta, duelul din sferturi cu KSE Târgu Secuiesc este programat pentru sâmbătă, 25 februarie, începând cu ora 14. Înainte, de la ora 11, se joacă sfertul de finală dintre Agronomia și Universitatea Cluj, pentru ca prima zi să mai programeze alte două sferturi de finală, de la ora 17 se înfruntă Olimpia Brașov cu BC Sirius Târgu Mureș, iar de la ora 20 Sepsi SIC cu CSM Alexandria. Semifinalele sunt programate a doua zi, duminică, 26 februarie, prima de la ora 16, cu probabil FCC UAV Arad pe parchet și a doua, de la ora 19, cu gazdele de la Sepsi în prim-plan. Lotul lărgit al Aradului este format din: Hadzovic, Fleșer, Bogicevic, Akathiotou, Pyka, Georgieva, Baptiste, Greene, Ciotir, Nagy, Vaida, Negru, Vați și Timotity. 

Înaintea acestui turneu, antrenorul principal al echipei arădene, Bogdan Bulj, a oferit un scurt interviu pentru site-ul oficial al clubului, pe care vi-l redăm mai jos:

Bulj: „Mergem acolo să stăm trei zile, ne gândim doar la primul meci”

Câteva cuvinte despre Final 8?

„Prima șansă să jucăm finala, mergem acolo să stăm trei zile, să jucăm trei meciuri, acesta este obiectivul nostru. Foarte important, nu va fi ușor, ne gândim în această săptămână doar să pregătim primul meci, cu Târgu Secuiesc. Au jucătoare foarte periculoase, am jucat în campionat aici cu această echipă, are jucătoare bune, foarte periculoase, rapide, cu șut de 3 puncte. Momentan trebuie să ne gândim la acest meci. După aceea ne gândim la următorul adversar, dar mergem pas cu pas. 

Pentru mine, ca antrenor, este foarte important că în sfârșit avem echipa completă. Este foarte important pentru noi. Nu va fi ușor, cu patru jucătoare noi, am jucat și fără Brankica Hadzovic, căpitanul și liderul acestei echipe, 45 de zile. Și ea trebuie să se adapteze la noile jucătoare și după aceea sper că vom fi buni în viitor.”

Ce șanse avem la Cupă?

„Vrem, avem ambiție pentru asta. Cupa este specifică, un singur joc. Dacă vrem să o câștigăm, trebuie să ne gândim la primul meci, să îl câștigăm. Nu știu cu cine vom juca în al doilea meci, Agronomia sau Cluj, dar dacă ajungem în finală avem șanse, dacă facem un meci puternic și dur.

Sepsi este mare favorită, joacă acasă, a jucat foarte bine în acest sezon, au 12 jucătoare bune, cu rotație mare. Este un singur meci, dar ne gândim doar la primul meci.”

 

Facebook Comments