FCC UAV obține o nouă victorie clară sub coș, Olimpia nu a contat la Arad

by Sorin Haut

FCC Baschet UAV Arad a învins fără emoții pe teren propriu Olimpia Brașov, 86-54 (27-15, 22-17, 23-10, 14-12), în etapa a 14-a din Liga Națională. Formația pregătită de Bogdan Bulj a făcut un joc bun pe ambele faze, dar a avut în față doar o umbră a adversarei ce îi punea mari probleme în tur, sub Tâmpa. Se dovedește că și Brașovul selecționerului Dan Calancea nu are față de podium în acest sezon, medaliatele stagiunii fiind deja ca și cunoscute, probabil în următoarea ordine: Sepsi, Arad și Constanța. Fără Hadzovic, în continuare accidentată, vicecampioana en-titre a preluat conducerea încă din startul partidei. Akathiotou a fost de neoprit în primul sfert, cu 15 puncte înscrise și cum și lupta de sub panouri a revenit clar gazdelor, prima pauză consemna deja o diferență clară, 27-15. Replica brașovencelor s-a lăsat așteptată și după 20 de minute conturile erau aproape încheiate, 49-32. Tot FCC UAV a fost la timonă și în sfertul trei, încheiat cu 72-42, pentru ca în debutul ultimului act să se consemneze și cea mai mare diferență, 36 de puncte.

Akathiotou și Baptiste au fost remarcatele Aradului

Până la urmă s-a terminat 86-54, victorie obținută ceva mai lejer decât se anticipa, cu care galben-albastrele se mențin pe locul doi în clasament, cu 25 de puncte, la unul în spatele liderului neînvins Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, 26 și la două peste a treia clasată, CSM CSU Constanța, 23. Akathiotou a fost coșghetera partidei, cu 25 de puncte (4×3) și 6 pase decisive, iar cea mai eficientă a fost americanca Baptiste, cu 17 puncte și 10 recuperări. În double-double a încheiat și Nikki Greene, 11 puncte și 17 recuperări. Bulgăroaica Georgieva a reușit o evoluție bună, cu 12 puncte și 5 recuperări. Pentru gazde au mai înscris Pyka 8 puncte, Racic 7, Vaida 4și Ciotir 2. Au mai jucat Fleșer, Timotity și Mîrne-Nagy.

Urmează două deplasări, la Agronomia și CSM Constanța

Anisha George a fost cea mai bună de la învinse, cu 18 puncte și 9 recuperări. Pentru Olimpia CSU au mai înscris: Zubac 11 puncte, Pesovic 10, Armanu 7, Voica-Nagy 6 , Plăvițu 1 și Kilin 1 punct. Pentru „galben-albastre” urmează două deplasări legate, la Agronomia București, în 28 ianuarie și CSM CSU Constanța, pe 30 ianuarie. După aceea va urma o pauză pentru naționale, urmată de deplasarea la Rapid București, 15 februarie și ultimul meci de acasă din sezonul regulat, cu CSM Alexandria, 18 februarie. După Final 8-ul Cupei României, de la Sfântu Gheorghe, FCC UAV încheie prima fază a campionatului cu trei deplasări.

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate