FCC UAV nu a avut probleme cu Alexandria, sârboaica Bogicevic s-a remarcat la prima apariție în Polivalentă

by Sorin Haut

FCC UAV a făcut aseară un antrenament cu public în fața ultimei clasate din Liga Națională de baschet feminin, CSM Alexandria, diferența de valoare fiind prea mare pentru ca oaspetele să emită vreo pretenție la Arad, în cadrul etapei a 18-a. Până la urmă, „galben-albastrele” au făcut o repetiție utilă în fața susținătorilor pentru Final 8-ul Cupei României de săptămâna viitoare, de la Sfântu Gheorghe. Cei mai fideli fani nu au ratat întâlnirea cu cea mai proaspătă achiziție, sârboaica Nina Bogicevic (foto), experimentata extremă a Aradului răsplătindu-i cu 20 de puncte și o evoluție bună. Clubul nu a anunțat însă despărțirea oficială de cealaltă extremă din Serbia, Aleksandra Racic – în continuare în afara lotului, semn că jucătoarea din țara vecină nu își dorește o plecare pe cale amiabilă. Hadzovic, încă nerefăcută complet după accidentare, nu a fost forțată nici de această dată, probabil pentru a nu risca înaintea primei competiții de obiectiv a sezonului. Tabela de la FCC UAV – CSM Akexandria s-a oprit la 79-41 (22-17, 21-9, 17-9, 19-6), la capătul unei partide fără istoric.

Brankica Hadzovic, menajată pentru Final 8-ul Cupei României

A revenit pe teren Ildi Nagy, dar nu au jucat Vaida, Vați și Timotity, destul de curios având în vedere că în față era cea mai slabă adversară a campionatului, iar jucătoarele tinere aveau nevoie de minute măcar în astfel de jocuri. Poloneza Pyka a făcut un nou meci bun, iar americancele Baptiste și Greene nu au forțat mai mult decât era cazul. Tot în această etapă, Olimpia Brașov a furnizat surpriza și a învins Rapidul cu 80-72, cu atât mai mare regretul înfrângerii galben-albastrelor din Giulești. În clasament continuă să conducă liderul neînvins Sepsi, 34 de puncte, urmată de FCC UAV Arad, 31, Olimpia Brașov, CSM Constanța și Rapid, toate cu 26 de puncte, dar un meci mai puțin pentru trupa de pe litoral, care joacă astăzi la Agronomia. 

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Bogicevic 20 (2×3), Pyka 16 (2×3), Baptiste 14, Akatioutou 13 (1×3), Greene 11, Georgieva 5 (1×3), Ciotir, Fleșer, Nagy.

CSM Alexandria: Hamson 13, Kolyandrova 10, Maltezo (3×3), Bota 3, Mazilu 2, Petrova 2, Crăciunescu 2.

 

Facebook Comments