FCC UAV joacă sâmbătă în fieful campioanei Sepsi. Popov: „Probabil vom învăța o lecție!”

by Sorin Haut

Săptămâna cea mai complicată din acest an final de an se încheie pentru FCC UAV Arad în fieful campioanei Sepsi. După eșecul de luni, 79-87 în restanța de la Constanța, galben-albastrele au o misiune aproape imposibilă, la Sfântu Gheorghe. Aici, sâmbătă, de la ora 19 (în direct pe FRB TV), echipa pregătită de Miroslav Popov o înfruntă pe campioana ultimelor sezoane, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, reprezentanta României în Euroligă și echipa creditată în continuare cu cele mai mari șanse la titlu. Zoran Mikes a primit noi întăriri în această săptămână, gruparea covăsneană transferând alte trei baschetbaliste. Muntenegreanca Jovana Pašić (31 de ani), ce poate juca pozițiile 3 și 4, revine la echipa din Secuime, celelalte două noi achiziții fiind extrema Ecaterina Armanu (24 de ani), de la CSU Olimpia Brașov (n.n. adusă pentru a suplini absența lui Veatriki Akhatiotou, fosta jucătoare a Aradului accidentându-se destul de grav la genunchi) și pivotul american Courtney Range, 28 de ani. Range a și debutat în confruntarea din grupa Euroligii, disputată miercuri seara, în „Sepsi Arena”, contra echipei spaniole Zaragoza. Ibericele s-au impus la mare luptă, la un punct diferență, 69-68 după prelungiri, pentru gruparea din Sfântu Gheorghe marcând: Hristova 28, Green 12, Range 10, Jankovic 8, Gereben 7 și Nyström 3. FCC UAV Arad pleacă, evident, cu șansa a doua în fața campioanelor, lucru recunoscut și de tehnicianul sârb Miroslav Popov:

„Este important să ne găsim drumul nostru…”

Avem un program dificil, după deplasarea de la Constanța urmează alta la Sepsi, dar și așa trebuie să practicăm cel mai bun baschet pe care îl putem. Avem nevoie să fim puternici în apărare, pentru că vom juca împotriva campioanei României, participantă în Euroligă, care are în componență jucătoare foarte bune, atât străine t și românce tinere. Va fi un meci de luptă, vom încerca să exploatăm slăbiciunile lor, va fi un test bun pentru a vedea la ce nivel suntem și ce am mai avea nevoie să îmbunătățim. Fetele sunt bine, drumul de la Constanța a fost lung și sunt un pic obosite. Asta e România, nu avem ce face, după 12 ore de mers cu mașina nu este ușor să joace. Asta ne e meseria, ne adaptăm. Cred că am învățat o lecție de la Constanța, probabil vom învăța și de la Sepsi încă una și este important ca să ne găsim drumul nostru pentru a îmbunătăți jocul”, a spus Miroslav Popov, antrenorul formației „galben-albastre”.

Se respectă raportul de forțe din campionat

În etapa cu numărul 6 a LNBF Getica, tot sâmbătă, se mai joacă meciurile: Univ.Cluj – CSM Târgoviște, Rapid – CSM CSU Constanța și CSM Târgu Mureș – CSU Olimpia Brașov. În clasamentul din Liga Națională se respectă până acum raportul de forțe de altfel scontat, cu Sepsi și Constanța având punctaj maxim, cinci victorii din tot atâtea meciuri, urmate de FCC UAV Arad, cu patru victorii și o înfrângere.

 

Facebook Comments