FCC UAV Arad – Olimpia Braşov se vede la TV. Târgu Mureş e capitală a baschetului feminin, în weekend

by Sorin Haut

Liga Naţională de baschet feminin, ediţia 2021/2022, debutează în week-end, la Târgu Mureş, sub forma unui turneu în care se vor juca toate partidele primei etape. Este pentru a doua oară în istorie când Federaţia Română de Baschet organizează un turneu de deschidere pentru competiţia naţională feminină, precedentul eveniment având loc la Sibiu, în 2011. Aşadar, pe 2 si 3 octombrie, Târgu Mureş se va transforma în capitala baschetului feminin românesc, 12 echipe din totalul de 13 din LNBF urmând să evolueze pe parchetul Sălii Sporturilor. Evenimentul este organizat de către Federaţia Română de Baschet şi BC Sirius Târgu Mureş, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Mureş si al partenerilor Superbet, Banca Transilvania, Toyota Bucureşti Sud, Tissot şi Ministerul Tineretului si Sportului. Partener media al evenimentului este TVR Cluj. FCC UAV Arad, echipă pregătită de Jose Araujo, închide practic turneul inaugural al LNBF cu meciul de duminică, ora 17:30, împotriva Olimpiei Braşov, ambele echipe fiind calificate în sferturile de finală  ale Cupei României.

Patru meciuri, printre care şi cel al Aradului, transmise la TV!
Patru din cele sase jocuri ale primei etape vor fi transmise în direct de către TVR Cluj, atât pe TV cât şi pe propria pagină de Facebook. Toate partidele se văd live şi pe canalul de YouTube FRB TV. Programul LNBF Opening Tournament este următorul:

Sâmbătă, 2 octombrie:
14:00 Sepsi SIC Sfantu Gheorghe – Triumf Botoșani (în direct pe FRB TV)
16:30 Phoenix CSU Simona Halep Constanţa – Universitatea Cluj-Napoca (în direct pe TVR Cluj)
19:00 CSM Târgovişte – BC Sirius Tg. Mureş (în direct pe TVR Cluj)

Duminică, 3 octombrie:
13:00 Agronomia București – CSM Satu Mare (în direct pe FRB TV)
15:00 CSM Alexandria  – Rapid Bucureşti (în direct pe TVR Cluj)
17:30 FCC Baschet UAV Arad  – Olimpia CSU Brasov (în direct pe TVR Cluj)-

Eveniment umanitar, sub egida Fundaţiei Renaşterea
Începutul de octombrie marchează, la nivel planetar, lupta împotriva cancerului de sân. Baschetbalistele din Liga Naţională vor intra pe teren îmbrăcate in culoarea roz, culoarea speranţei. Raspunzând indemnului Fundaţiei Renaşterea, baschetbalistele vă invită şi pe dumneavoastră să vă alăturaţi proiectului digital Race For The Cure Romania, cea mai mare cursă de alergare şi plimbare din Europa, în vederea susţinerii sănătăţii femeilor. Fiecare înscriere până pe 10 octombrie pe raceforthecure.eu este transformată de Fundaţia Renaşterea într-un test medical oferit gratuit unei femei vulnerabile din România. Baschetbalistele României şi fiecare dintre noi putem contribui astfel la combaterea cancerului în rândul femeilor, prin prevenţie, stil de viaţă sănătos şi investigaţii medicale periodice.
Ne înscriem, alergăm, ne plimbăm şi apoi postăm poze şi videoclipuri în social media cu #RFTC2021, #Renaşterea2021 si arătăm că ne pasă de sănătatea femeilor din România!”,
se arată în comunicatul Federaţiei.

Facebook Comments