FCC UAV a defilat spre finala Cupei și visează să ia trofeul după o pauză de nouă ani, chiar în fieful campioanei! (FOTO)

by Sorin Haut

Trei ani au trecut de la ultima finală a Cupei României cu Aradul pe teren, pierdută de baschetbalistele galben-albastre tot în secuime și tot în fața lui Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă care domină de ani buni întrecerea feminină în sportul cu mingea la coș. Și mai mulți ani, mai exact 9, au trecut de la ultima Cupă cucerită de echipa arădeană, care are două astfel de trofee în palmares, cele din 2011 și 2014. Prestația bună din sferturile de finală în fața celor de la KSE Hoya Târgu Secuiesc, scor 83-52, a fost repetată și astăzi, în penultimul act al Final 8-ului din Sepsi Arena, în fața Agronomiei București, codașă în campionat. Mare favorită în această dispută, trupa sârbului Bogdan Bulj și-a respectat statutul, deși primele două sferturi au fost ceva mai discrete, dar e clar că antrenorul plav și-a calculat bine pașii pentru finală, odihnindu-și pe cât posibil piesele grele în vederea duelului de mâine. Așadar, a fost rulat tot lotul, cu mențiunea că Vaida nu a apărut pe foaia de joc.

Akathiotou și Hadzovic – active pe ambele faze, pivoții au fost în grafic

Cu ex-arădeanca Șipoș și Cortez principale realizatoare, bucureștencele au opus, totuși, o rezistență bună timp de 25 de minute, însă fără a pune nicio clipă în pericol victoria și calificarea scontată a celor de la FCC UAV. Dacă ieri nu a fost în zi bună, cipriota Akathiotou a ieșit la rampă pentru vicecampioana en-titre în semifinale, fiind alături de Hadzovic, Baptiste și Greene remarcatele din tabăra arădeană. La pauza mare a fost 42-30, însă diferența avea să crească constant în partea a doua, pentru un succes clar, scor final 90-58 (20-14, 22-16, 25-18, 23-10). Diferența s-a făcut în special sub panouri, acolo unde pivoții Aradului și-au făcut bine treaba, dar și coordonatoarele Hadzovic și Akathiotou, cea mai eficientă (index 23), au fost în zi bună.

Sepsi are de îndeplinit și ea o formalitate, în semifinala cu Sirius

În cealaltă semifinală se întâlnesc ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și BC Sirius Mureșul Târgu Mureș, astăzi de la 19. Faza sferturilor de finală a consemnat o surpriză, Sirius Târgu Mureș trecând în prima zi a competiției de CSU Olimpia Brașov cu 73-63. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a respectat statutul de mare favorită, depășind cu 102-42 pe CSM Alexandria. Greu de crezut că mureșencele vor mai realiza un miracol, așa că luni, 27 februarie, ora 19, în direct pe Digi Sport 3, dar și pe canalul de Youtube al Federației (FRB TV), se anunță o finală atractivă și așteptată cu interes, cea dintre Sepsi SIC și FCC UAV, cu echipa gazdă având prima șansă.

(foto: FCC UAV Arad, facebook)

Formații

Arad: Akathiotou 20 (4×3), Hadzovic 20, Baptiste 15, Greene 12, Bogicevic 10 (2×3), Pyka 7, Ciotir 3 (1×3), Georgieva 2, Fleșer 1, Mîrne Nagy.

Agronomia: Cortez 16 (4×3), Șipoș 15 (1×3), Panait 10 (1×3), Cristea 6, Bobar 4, Plavitu 4, Kovacs 3 (1×3), Anastasescu, Chițanu. Nu au jucat: Militaru, Chelariu.

 

Facebook Comments