FCC UAV a dat iluzia surprizei, dar nu a rezistat pe finalul meciului din Sepsi Arena

by Sorin Haut

FCC UAV Arad nu s-a prezentat deloc rău în fieful campioanei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, dar nu a rezistat până la final ritmului impus de gazde, obișnuite deja cu rigorile EuroLigii . Cu Mununga accidentată, ex-arădeanca Akathiotou scoasă din circuit pentru o bună perioadă de timp, ca urmare a rupturii de ligament încrucișat și cu Chelsea Nelson plecată pe cale amiabilă, Sepsi a făcut trei înlocuiri în lot. Au fost aduse muntenegreanca Jovana Pašić (31 de ani), practic o revenire în alb și verde, celelalte două noi achiziții fiind extrema Ecaterina Armanu (24 de ani), de la CSU Olimpia Brașov și pivotul american Courtney Range, 28 de ani. Doar ultimele două au jucat cu FCC UAV, astfel că galben-albastrele au profitat cumva și de problemele de lot din tabăra adversarei, Zoran Mikes având dificila misiune de a lega într-un timp scurt noi relații de joc. Sepsi a jucat miercuri și în Euroligă, 68-69 cu Casademont Zaragoza, așa că Aradul putea profita de oboseala acumulată  de lider și spera la un rezultat bun și de ce nu, chiar la o surpriză. Nu a fost să fie, scor final 82-74 (13-22, 20-9, 21-22, 28-21). Popov a început cu Murray, Easley, Voica Nagy, Mititelu și Vitulova, iar Mikes a răspuns cu Cătinean, Armanu, Hristova, Nystrom și Jankovic.

Au jucat de la egal la egal cu campioana, timp de 35 de minute

Doar Nystrom a fost în grafic la Sepsi în primul sfert, unul controlat de arădence. Murray, Vitulova și Ghiță au adus puncte importante pe tabelă, iar gazdele n-au găsit drumul spre coș timp de aproape patru minute, 13-22 la capătul primelor zece minute! De la 15-24, Sepsi a întors spectaculos pentru un 29-26. Voica Nagy a înscris de la distanță și a egalat, iar pe finalul sfertului s-a ratat exasperant, astfel că la pauza mare era 33-31. Sepsi a fost mai decisă în sfertul trei, a preluat conducerea, 40-33, dar Biszak și Murray și-au menținut echipa în joc și la ultima pauză scorul era strâns, 54-53. Echilibrul s-a păstrat constant de 3-4 puncte, FCC UAV chiar prelua din nou conducerea în minutul 35, când pe tabelă era 65-66. Ghiță a egalat la 68 când mai erau 4 minute și jumătate, dar de acolo arădencele s-au prăbușit și n-au mai găsit soluții în atac. Covăsnencele s-au dus la +10 și scorul final a fost 82-74. Sepsi obține a 6-a victorie la rând în LNBF, în timp ce arădencele sunt la a doua înfrângere consecutivă, ambele pe terenul candidatelor la titlu, CSM Constanța și Sepsi.

Nystrom și Hristova au fost decisive, americanca Murray – cea mai eficientă de la Arad

Taylor Murray a fost cea mai eficientă jucătoare arădeană (+22 eficiență), cu 19 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive și 4 intercepții. Surpriza plăcută, Boglarka Biszak a intrat de pe bancă și a contribuit cu 14 puncte și 4 recuperări, tot 14 puncte având și Tereza Vitulova, plus 5 recuperări. Easley a contabilizat 10 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Pentru FCC UAV au mai înscris: Mititelu 7 puncte (10 recuperări), Voica Nagy 5 puncte și Ghiță 5 puncte. A mai intrat Cucu. Ellen Nystrom și Borislava Hristova au făcut diferența pentru gazde, cu 26, respectiv 25 de puncte. Bulgăroaica a mai avut 9 recuperări și 6 pase decisive, fiind cea mai eficientă jucătoare de pe teren (+31 eficiență). Pentru Sepsi au mai înscris: Jankovic 14 puncte (8 recuperări), Gereben 12 puncte și Green 5. Au mai jucat Armanu, Cătinean, Belegante, Lipovan și Range.

Aradul ocupă locul 3 în Ligă, acolo unde e de așteptat să și termine sezonul

În urma acestui rezultat, Sepsi rămâne lider, cu 12 puncte, la egalitate este CSM CSU Constanța, care s-a impus în runda a 7-a cu 81-67 la Rapid București. FCC Baschet UAV Arad ocupă locul trei, cu 10 puncte. CS Universitatea Cluj-Napoca a câștigat cu 63-50 duelul cu CSM Târgoviște și este pe patru, cu 9 puncte (3/3). Dâmbovițencele și Rapidul au câte 8 puncte (2/4), fiind pe 5 și 6. Olimpia CSU Brașov a obținut prima victorie în acest campionat, 79-72 la Târgu Mureș și este pe 7, cu 7 puncte (1/5), în timp ce CSM Târgu Mureș încheie clasamentul cu 6 puncte (0/6).

Credit foto: Sepsi SIC, facebook (Szakacs Zsolt)

Facebook Comments