FCC UAV Arad a câștigat greu la Târgu Secuiesc, succes conturat în ultimul sfert!

by Sorin Haut

FCC Baschet UAV Arad s-a impus greu astăzi, cu 82-72 (pe sferturi 20-18, 22-24, 23-19, 17-11) pe terenul lui Hoya KSE Târgu Secuiesc, în etapa a 19-a din Liga Națională. „Galben-albastrele” au avut o săptămână grea, cu oboseala acumulată la cele trei meciuri de la turneul final al Cupei României și două drumuri obositoare, de la Sfântu Gheorghe la Arad și înapoi în Covasna, pentru meciul din campionat. Arădencele au avut destule emoții cu ambițioasa formație din Târgu Secuiesc, dar au reușit să o învingă pentru a treia oară în acest sezon. Cele două echipe au alternat la conducere în primul sfert, dar fără să se distanțeze la mai mult de o posesie. Pyka a marcat patru puncte și a stabilit scorul primei pauze mici, 20-18 pentru FCC UAV. Arădencele s-au dus apoi la plus cinci, dar au avut două minute în care nu au marcat și gazdele au trecut din nou la conducere. Echilibrul s-a păstrat până la finalul sfertului secund, când tabela arăta 42-42, cu probleme în defensivă pentru trupa lui Bulj. În debutul părții a doua, FCC UAV a scârțâit și în ofensivă și gazdele s-au dus la 48-42, oferind iluzia unei surprize. Hadzovic și Baptiste au ținut însă vicecampioana în joc și au readus-o la conducere, iar Georgieva și Ciotir au mărit ecartul la șase puncte. La ultima pauză scorul era 65-61 pentru arădence.

Hadzovic și Baptiste și-au condus echipa spre a 15-a victorie din campionat

S-au făcut chiar zece puncte în startul sfertului 4, iar diferența maximă a ajuns de 13 puncte în penultimul minut, pentru o victorie conturată abia în ultimele zece minute. Baptiste și Hadzovic au terminat meciul mai devreme, fiind eliminate pentru cinci greșeli personale, la fel ca și Mitrovic de la KSE. Au fost mai multe faze la care delegația arădeană a contestat deciziile arbitrilor. FCC Baschet UAV Arad s-a impus în final cu 82-72 și a obținut a 15-a victorie în această ediție de campionat, succes ce o mențin pe locul doi în clasament, cu 33 de puncte, la trei lungimi peste CSM Constanța, care are însă un meci mai puțin disputat și la trei puncte sub liderul Sepsi, ce are punctaj maxim. La mijlocul săptămânii viitoare este programată etapa a 20-a din LNBF. Arădencele stau în etapa intermediară și vor avea în weekendul următor o nouă deplasare. Vor juca sâmbătă, 11 martie, pe terenul lui Sirius Târgu Mureș, urmând să încheie sezonul regulat pe 18 martie, cu o nouă deplasare în Covasna, duelul cu liderul neînvins și marea favorită la titlu, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. După patru zile va începe play-off-ul și lupta pentru o medalie cât mai strălucitoare.

Formații și marcatoare:

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei, cu 27 de puncte, dar și 6 pase decisive. Trinity Baptiste a secondat-o, cu 17 puncte și 6 recuperări, iar Martyna Pyka a contribuit cu 14 puncte. Pentru FCC UAV au mai marcat: Greene 6 puncte și 11 recuperări, Georgieva 6, Ciotir 5, Fleșer 3, Akathiotou 2 și Bogicevic 2. Boglarka Biszak a fost cea mai bună marcatoare în tabăra gazdelor, cu 22 de puncte. Pentru Hoya KSE au mai înscris: Mitrovic 13 puncte, Wilson 10, Hawks 10, Corda 7, Bara Nemeth 6 și Domokos 4. (foto: FCC UAV, facebook)

Facebook Comments