FCC UAV a câștigat clar dubla amicală, din weekend, cu sârboaicele de la Duga Sabac

by Sorin Haut

După primele două săptămâni de pregătire, vicecampioana en-titre a Românei la baschet feminin, FCC UAV Arad a demarat seria testelor, în compania lui WBC Duga Sabac, echipa de pe locul 5 în ediția trecută de campionat din Serbia. Dubla amicală a avut loc sâmbătă și duminică, în Polivalenta arădeană, acolo unde galben-albastrele s-au impus clar de fiecare dată, 75-55 (25-10, 15-14, 21-9, 14-22) și 78-54 (20-12, 16-16, 21-14 și 21-12). În prezența unei asistențe neașteptat de reduse, mai ales că erau primele reprezentații în noua formulă, a ieșit la rampă în special americanca Trinity Baptiste, în vreme ce Hadzovic și Akathiotou au reușit și ele să se remarce. Americanca Madden, bulgăroaica Georgieva și sârboaicele Marjanovic și Racic au arătat și ele lucruri bune, dar mai au de lucru pentru a se adapta cu noua lor echipă, în vreme ce tinerele Ciotir, Roșu, Fleșer, Negru, Vați și Timotity (17 ani) sunt româncele pe care antrenorul Bogdan Bulj încearcă să le aducă la un nivel cât mai bun.

Americanca Baptiste se anunță a fi noua coșgheteră a echipei lui Bulj

Oaspetele din Sabac au impresionat prin faptul că propun o echipă formată în majoritate din tinere sârboaice, urmând să debuteze în acest an în Liga Adriatică. Se anunță amicale mult mai dificile la acest sfârșit de săptămână (sâmbătă, 24 septembrie ora 18 și duminică, 25 septembrie, ora 12), când la Arad sosește campioana Serbiei, Steaua Roșie Belgrad, cea care pregătește preliminariile Euroligii. Vor fi și cele mai edificatoare teste pentru arădence înaintea startului stagional cu CSM Târgoviște, programat pe 1-2 octombrie, cu o primă etapă în cadrul turneului inaugural al Ligii Naționale.

Marcatoare:

FCC UAV Arad (primul meci): Baptiste 20 puncte, Madden 13, Racic 10, Akathiotou 10, Giorgieva 9, Hadzovic 8 și Marjanovic 5.

FCC UAV Arad (al doilea meci): Baptiste 21 puncte, Hadzovic 17, Akathiotou 13, Madden 12, Marjanovic 7, Racic 2, Ciotir 2, Georgieva 2 și Roșu 2.

Foto: FCC UAV Arad, facebook

Facebook Comments