FCC UAV a amintit în derby de vremurile bune, figurație a campioanei Sepsi la Arad!

by Sorin Haut

Derby-ul etapei a 13-a Ligii Naționale de baschet feminin s-a jucat în devans în această seară, în Polivalenta arădeană. Campioana Sepsi Sfântu Gheorghe, participantă în Euroligă, pleca favorită în duelul cu FCC UAV, doar că acest statut a rămas doar pe hârtie, pentru că pe teren covăsnencele s-au făcut de râs. Iar trupa lui Miroslav Popov a zis mulțumesc și a profitat din plin de seara mizerabilă a lui Sepsi. Prin urmare, la finalul celor 40 de minute, cei aproximativ 500 de spectatori au aplaudat un succes larg și meritat al favoritelor, 63-47 (13-7, 23-8, 16-9)! S-a ratat exasperant în primul sfert, încheiat doar cu…13-7. Murray, Easley, Mititelu și chiar Ghiță le-au luat la mână pe adversare, care au părut obosite și complet debusolate în acest meci, astfel că după 18 minute de joc tabela arăta un incredibil 30-12! Vitulova a pus chiar +20 pe tabelă, iar la pauza mare era 36-15, record negativ istoric pentru Sepsi! Reacția campioanei s-a lăsat așteptată și în partea a doua, iar conturile erau deja încheiate după un debut perfect de sfert trei, 46-17 la finalul a 25 de minute și 52-24 înaintea ultimului sfert. Oaspetele s-au trezit din somnolență și au mai arătat ceva baschet abia în ultimele cinci minute, când Pasic, Armanu sau Jankovic au făcut diferența de scor ceva mai decentă, dar la final tabela tot a arătat foarte rău pentru campioane.

Arădencele au jucat excelent și visează la locul 2, profitând și de seara mizerabilă a lui Sepsi

FCC UAV Arad câștigă cu 63-47 și îi ia fața la rezultate directe lui Sepsi, însă nu și în clasament. Aceasta din urmă câștigase în tur la 9 puncte diferență. Totuși, ca să intre în play-off de pe locul 2, echipa lui Miroslav Popov are nevoie de un succes al liderului din Constanța la Sfântu Gheorghe, în ultima etapă a sezonului regulat, meci programat săptămâna viitoare. Tot atunci, FCC UAV are de îndeplinit o formalitate la Târgu Mureș, pe terenul ultimei clasate. Dacă totuși Sepsi câștigă acasă cu CSM, echipă ce nu mai poate pierde primul loc, Aradul va încheia sezonul regulat pe locul 3.

Important de remarcat ar fi că baschetbalistele Aradului au amintit de vremurile de glorie, de la ultimul trofeu cucerit trecând deja un deceniu, iar asta în fața campioanei ultimilor ani, cu participare în prestigioasa Euroligă. Iar victoria asta poate reseta într-o oarecare măsură și lupta la titlu, pentru că s-a demonstrat că Aradul are resurse de a furniza surprize. (foto: FCC UAV Arad, facebook)

Formații și marcatoare: 

FCC UAV Arad: Easley 20 (5×3),  Vitulova 19 (1×3), Murray 16 (1×3), Ghiță 6, Mititelu 2, Bizsak, Voica-Nagy, Fleșer.

Sepsi: Pasic 14 (2×3), Jankovic 11 (3×3), Green 7, Hristova 6 (1×3), Cătinean 3 (1×3), Armanu 2, Gereben 2, Nystrom 2, Belegante.

Facebook Comments