FCC ICIM vrea să facă, sub Tâmpa, primul pas spre bronz

by Sorin Haut

FCC ICIM Arad şi Olimpia Braşov îşi dispută bronzul în Liga Naţională de baschet. Deşi formaţia de sub Tâmpa are avantajul terenului propriu, în eventualitatea unui meci decisiv (n.n. se joacă după sistemul “cel mai bun din 3 jocuri”), “galben-albastrele” au prima şansă la medalie, mai ales dacă ţinem cont de parcursul foarte bun din returul sezonului regulat. Arădencele au eliminat în sferturi, fără drept de apel, marea rivală CSM Târgovişte, dar s-au oprit, scontat, în semifinalele campionatului, după un 0-3 la general cu Sepsi. De cealaltă parte, Braşovul a dispus în sferturi cu 3-1 de Phoenix Constanţa, oprindu-se în semifinale în faţa sătmărencelor de la CSM, 0-3.  Olimpia i-a luat faţa ICIM-ului, clasându-se pe locul 3 după sezonul regulat, 32 de puncte, la doar un punct peste Arad, echipa lui Bogdan Bulj totalizând 31 de puncte. În play-off lucrurile stau altfel, iar în această finală pentru bronz, FCC ICIM e văzută drept favorită. Cele două echipe şi-au împărţit victoriile până acum – în acest sezon, scorul întâlnirilor directe fiind 2-2, după cele patru partide, două în Cupă şi două în campionat. Braşovencele şi-au câştigat însă meciurile de acasă, iar dacă scenariul se va repeta şi în finala mică a campionatului, ele vor pune mâna pe medaliile de bronz.

Primul meci al duelului Braşov – Arad se joacă sub Tâmpa, miercuri, ora 17, pentru ca partida cu numărul 2 să se dispute sâmbătă, 11 mai, ora 17, în Polivalenta din oraşul nostru. Dacă va fi cazul, decisivul e programat miercuri, 15 mai, la Braşov. Baschetbalistele de la FCC ICIM speră să încheie conturile încă de sâmbătă, pentru a-i oferi medalia antrenorului Bogdan Bulj în avionul de China (n.n. are bilete pentru data de 12 mai), sârbul acceptând o ofertă avantajoasă din Asia.  Pentru asta e nevoie de o primă victorie în meciul de mâine seară, unul în care Brankica Hadzovic, absentă din cauza problemelor medicale în două din jocurile cu Sepsi, ar putea reveni în rândul arădencelor.

Altfel, finala Ligii Naţionale se anunţă foarte încinsă şi spectaculoasă: CSM Satu Mare vrea să întrerupă supremaţia lui Sepsi SIC, covăsnencele având însă avantajul terenului propriu. Se joacă după sistemul “cel mai bun din 5 meciuri”, după următorul program: la Sfântu Gheorghe, în 10 şi 12 mai, la Satu Mare în 16 şi 18 mai, decisiv la Sfântu Gheorghe în 21 mai, dacă e cazul.

 

Facebook Comments