FCC ICIM a eliminat marea rivală şi e în semifinalele campionatului!

by Sorin Haut

FCC ICIM Arad s-a calificat după 4 ani în semifinalele Ligii Naţionale de baschet feminin. Fetele lui Bogdan Bulj au eliminat marea rivală din Târgovişte după 64-51 în meciul 3 şi vor lupta cu campiona Sepsi pentru un loc în ultimul act.

Arădencele au incheiat rapid conturile cu dâmboviţencele în seria din sferturile de finală. Un sec 3-0 ce demonstrează că echipa galben-albastră traversează o formă foarte bună în această perioadă. Legat de meciul disputat în această seară la Sala Sporturilor din Târgovişte, istoria a semănat oarecum cu cea din 2013, din meciul decisiv al finalei campionatului.

Atunci, tot gazdele au avut un run de început de 12-0, dar cu o revenire spectaculoasă a arădencelor. Acum, târgoviştencele au pus pe tabelă un 11-0 şi mai apoi un 25-5 spre finalul primelor 10 minute de joc. Ba chiar a fost un 31-10 la un moment dat, cea mai mare diferenţă de pe tabelă!

Au urmat, însă, trei sferturi aproape perfecte făcute de ICIM, 22-12, 16-8 şi 19-6, ce au dus la o calificare între cele mai bune patru formaţii din baschetul feminin din România. FCC ICIM este din nou în semifinala Ligii Naţionale, după o pauză de 4 ani, jucată tot în compania rivalei din Târgovişte.

Rezultatele finale ale seriei din primul tur al play-off-ului:

FCC ICIM Arad – CSM Târgovişte 65-61

FCC ICIM Arad – CSM Târgovişte 56-37

CSM Târgovişte – FCC ICIM Arad 51-64

În penultimul act al competiţiei, echipa arădeană va întâlni campioana României şi favorita la un nou titlu, Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Primele meciuri ale semifinalei campionatului se vor juca în 23 şi 25 aprilie, în judeţul Covasna. Primul joc de la Arad e programat a 3-a zi de Paşti, pe 30 aprilie.

Marcatoare:

Târgovişte – Stoenescu 18 puncte, Vaida 12, Poole 6, Kilin 5, Irimia 5, Toma 4 şi Chivu 1.

Arad – Fodor 13 puncte, Lee 12, Williams 10 puncte şi 11 recuperări, Dzombeta, Ardelean şi Hadzovic cu câte 7 puncte fiecare, Mercea 5 şi Ciotir 3.

(baschetarad.ro)

Facebook Comments