FCC Baschet Arad dă trei jucătoare la națională! Armanu este convocată, două sunt pe lista rezervelor

by Sorin Haut

Staff-ul naționalei de baschet senioare a convocat 12 jucătoare din Liga Națională, care se vor prezenta la lot în 29 ianuarie. FCC Baschet Arad o are convocată pe Ecaterina Armanu, care revine sub comanda lui Ayhan Avci, după ce a mai făcut parte din lot la prima fereastră de calificări, din 2019. Pe lângă extrema de la FCC Baschet Arad, mai sunt convocate: Evelina Petrof, Gabriela Irimia, Alexandra Ghiță (CSM Târgoviște), Ioana Ghizilă, Nicolett Orban (Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe), Alina Podar, Carla Popescu (CSM Satu Mare), Romina Filip, Anca Șipoș (Agronomia București), Paloma Cucu (CSM Alexandria) și Paula Lenart (KSE Târgu Secuiesc). După două zile de pregătire vor fi selectate cele nouă jucătoare care vor face deplasarea la Istanbul, unde se vor alătura lotului și „stranierele” Elisabeth Pavel (UMCS Lublin – Polonia), Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne – Franța) și Ashley Walker (Ormanspor – Turcia).

Armanu, convocată! Ardelean și Fodor, rezerve

Federația Română de Baschet a înscris pe lista FIBA și a trimis invitații pentru alte cinci jucătoare, care vor efectua testări RT-PCR tot pe 26 și 29 ianuarie, ca și sportivele convocate. Oricare dintre baschetbalistele aflate pe lista de rezerve poate fi convocată în orice moment, dacă intervin probleme medicale. Aradul le are pe a doua listă pe Marta Fodor și Dora Ardelean, celelalte trei rezerve fiind Tunde Kilin (CSM Satu Mare), Kincso Kelemen (Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe) și Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca).

Fără șanse de calificare

România întâlnește Cehia pe 4 februarie și Italia pe 6 februarie. „Acvilele” și-au compromis șansele de calificare după înfrângerile din luna noiembrie, fiind ultimele în grupă. Belgia, Serbia și Suedia au obținut deja biletele pentru turneul final, unde sunt calificate din oficiu gazdele Franța și Spania.

Facebook Comments