Favoritele la titlu din Liga 1 câştigă pe linie, iar UTA ratează obiectivul din play-out!

by Sorin Haut

UTA scapă de emoţiile barajului de menţinere în Liga 1, odată cu victoria la limită obţinută în faţa Chindiei. În schimb, arădenii ratează obiectivul stabilit de conducere în play-out şi anume clasarea pe unul din primele două locuri şi automat accederea în barajele pentru Conference League. Rapid şi FC Botoşani, cea din urmă mai având de jucat şi cu Academica, nu mai pot fi practic ajunse de utişti, chiar dacă mai sunt de disputat trei etape din play-out.

La Arad se aşterne liniştea şi se pot pune deja bazele proiectului pentru sezonul viitor, cu posibili noi finanţatori şi patroni, un nou antrenor pe banca tehnică şi probabil destule schimbări la nivel de lot. Sperăm, noi, cu obiectivul clar de a ataca play-off-ul şi cupele europene, căci UTA nu îşi poate propune altceva în ediţia viitoare de campionat.

Liga 1, play-off-out, etapa a şasea:

Academica Clinceni – CS Mioveni 0-2

Scarlatache 28, Raicea 82

Gaz Metan Mediaș – Dinamo București 0-1

Carp 41

UTA Arad – Chindia Târgoviște 1-0

Otele 69

Rapid București – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-0

R.Ilie 80

FC Voluntari – CFR Cluj 0-1

Boateng 83

FC Botoșani – U Craiova 1948  2-1

Dican 39, Dawa 66 / Compagno 55

FC Argeș – Universitatea Craiova 0-4

Crețu 22, 62, Markovic 55, Ivan 70

Farul Constanța – FCSB 0-4

Tănase 24, 40 – penalty, 67, Olaru 34.

Clasament play-off

Clasament play-out

Etapa viitoare (29 aprilie – 2 mai): Sepsi Sf. Gheorghe – Gaz Metan Mediaș, Chindia Târgoviște – Rapid București, Dinamo București – Academica Clinceni, Universitatea Craiova – FC Voluntari, U Craiova 1948 – UTA Arad, CFR Cluj – Farul Constanța, CS Mioveni – FC Botoșani, FCSB – FC Argeș.

Foto: Sport Pictures (Răzvan Păsărică)

Facebook Comments