Fără victorie de cinci luni, UTA se ia la trântă cu o altă contracandidată: „Suntem principalul nostru adversar“

by Sorin Haut

UTA a ajuns într-o situație dramatică în Superliga, clasarea pe penultimul loc, 15, seria interminabilă de meciuri la rând fără victorie – 13 la număr, jocul slab și haotic, dar și lipsa de concentrare și atitudine a jucătorilor, aducând mari semne de îngrijorare. Antrenorul Laszlo Balint și-a asumat personal cel mai recent eșec, rușinosul 1-2 de acasă cu ultima clasată, CS Mioveni, dar continuă să ne servească același discurs în care înaintea meciurilor promite mult, dar apoi, la final, apare resemnat și declară că băieții nu au conștientizat, că nu s-a făcut înțeles sau că ne vom reveni de etapa viitoare. Suporterii s-au săturat de vorbe și cer rezultate urgente, mai ales că roș-albii traversează o perioadă benefică din punct de vedere al programului, în care joacă împotriva contracandidatelor la evitarea retrogradării. Din păcate nu apar și punctele, iar etapele trec și play-out-ul se anunță încă de pe acum foarte greu. Urmează deplasarea de mâine, cu Chindia Târgoviște, echipă ce își dispută meciurile de acasă pe probabil cel mai prost gazon văzut în acest început de an în prima ligă, cel de la Ploiești. Așadar, se anunță un nou duel de luptă și uzură, în fața unei echipe și ea în foame după puncte, dar cu moral mai bun după victoria de runda trecută obținută pe același teren, împotriva Petrolului. Ca și UTA, trupa lui Toni Petrea se bazează mai mult pe determinare și combativitate, dar în același timp are soluții bune de la mijloc în sus, având în Daniel Popa un atacant ce poate specula orice naivitate sau relaxare a defensivei arădene.

Balint: Chindia, o echipă arțăgoasă și implicată în fiecare duel

„Chindia este o echipă care joacă foarte mult vertical, ajunge ușor în zona de finalizare tocmai pe acest stil și aduce mulți jucători la finalizare. Pentru mine, Daniel Popa este un jucător exponențial, care statistic este cel mai bun din prima ligă la nivelul duelurilor ofensive. Nu este o echipă care să impresioneze prin dinamică, dar este arțăgoasă și foarte implicată în fiecare duel, în fiecare aspect care ține de această luptă fizică. Noi trebuie să fim pregătiți pentru asumarea luptei și să facem lucrurile simple la un nivel foarte bun, atât in defensivă cât și pe faza de atac. Știm pe ce teren vom juca, e clar că gazonul nu va suferi îmbunătățiri substanțiale, așa că va trebui să ne adaptăm situației și să dăm totul pentru victorie. Băieții au conștientizat situația, am avut foarte multe discuții în ultimele zile, atât individuale cât și colective și mergem cu încredere. Noi suntem acum principalul nostru adversar, iar din acest moment nu mai vorbim de menținere, ci de salvare, pentru că echipa se află, ca și poziție în clasament, în Liga a II-a. Nu mai avem nici un alibi în spatele căruia să ne ascundem!“, a prefațat Balint meciul de vineri, ora 17, cu Chindia.

Fără probleme deosebite de lot: inspirație și curaj pentru puncte!

Isac și Șteau sunt în continuare accidentați, iar Aly Abeid suspendat, așa că din punct de vedere al lotului situația este identică cu cea de etapa trecută. Sperăm doar ca Balint să fie mult mai inspirat cu echipa de start și să le ofere credit jucătorilor mai motivați și mai în formă, dacă există așa ceva la UTA. Chindia, care este pe locul 10 în Superliga, cu 25 de puncte, cinci mai multe decât UTA, îl are suspendat pe Celea. În meciul tur, de la Arad, a fost 1-1, cu Benga egalând pe final, în minutul 86. Arădenii nu au mai câștigat de cinci luni în campionat și speră să poată sparge gheața într-o perioadă cu adevărat neagră din acest sezon. (foto: UTA Arad, Prosport)

Facebook Comments